• 125
    bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalışacağım.

    bu adama kimsenin kötü basketbolcu dediği yok. evet harika istatistikleri de var. ama bu adama sahip olan takımın şampiyon olma ihtimali yok! şimdi tek başına oynuyor ve harika istatistikler yapıyor diye bir sürü kişinin gözü boyanmış ve bu olayı doğa üstüymüş gibi görüyor.

    önce bireysel sonra takımı ele alacağım.

    bu sezon 31-10-10 istatistikleriyle oynadı ve 42 triple double yaptı. istatistik olarak ona en yakın isim harden ise 29-8-11 ile oynadı ve 22 triple double yaptı. aralarında aslında istatistiksel olarak wb lehine sadece 2 sayı ve 2 reb fark var. ama işte şu yuvarlanmış 10 sayısı çok şeyi sahte gösteriyor. istatistiksel olarak bu kadar yakın olan iki adamın oyun olarak aralarında dağlar kadar fark var. bu oyun stili onu sanki "tek başına savaşan kahraman" olarak gösteriyor. ama bunun gerçek tek bir adı var o da "bencillik".

    zaten maçları izlerken bütün takımın reb'leri wb alsın diye bıraktığını görebilir. bunda neredeyse herkes hemfikir. ama asist de yapıyor diyenlere şunu söylemek istiyorum. bu arkadaşımız ya sadece kendi atıyor ya da sadece direkt attırmak için kendi pas veriyor. bunun dışında kimsenin topu yönlendirmesine izin vermiyor(durant ile oynarken bile bu böyleydi, ona sonra değineceğim). harden ise hem atıyor hem attırıyor hem de başkalarının da oyunu yönlendirmesine izin veriyor. o yüzden daha başarılı oluyor, o yüzden 4-1 ile geçiyorlar, o yüzden biri bencil iken diğeri takımı yöneten kaptan oluyor.

    asist de yapıyor asist de yapıyor dediğiniz westbrook'un takımı ligin en az asist yapan 5. takımı. aralarında 2 reb dışında fark olmadan oynayan harden'ın takımı ise en fazla asist yapan 5. takım. sözü edilen ve maçlarda görülen bu bencilliği anlatan ufak bir istatistik bu sadece. son olarak "ama houston daha iyi takım" diyecek ezberciler varsa söyleyeyim. houston'ın oklahoma'dan bir farkı yok. sezon başında bir çok site houston'ı ancak play off mücadelesine girebilecek bir takım gösteriyordu.

    takım başarısına bakarak bir şeyler söylemek gerekirse westbrook'a sahip bir takımın şampiyon olma ihtimali yok. bu sezon tek başına ne yapsın goy goyu dönüyordu. e bu adam yıllarca durant ile oynamadı mı? hatta harden, durant ve ibaka ile birlikte oynamadı mı? sonuç hep hüsran ve öyle olmaya devam edecek. yanındakiler gittikçe istatistikleri arttı ama doğrusal olarak başarısı da azaldı. çünkü bu adam takım arkadaşlarını sadece aşşağıya çekiyor.

    eğer kafa yapısı değişmez ise önümüzdeki sezon 42 triple double rekorunu geliştirebilir ama play off oynayabilir mi orası şüpheli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın