• 720
    dünya tarihinin en iyi ' all-around ' oyuncusu.

    bu kelimenin tam bir türkçe karşılığı var mı bilmiyorum ama yaklaşık olarak ' sahada her şeyi yapan oyuncu ' anlamına geliyor. lebron da bunun ete kemiğe bürünmüş hali.

    rebound ve asist sıralamalarında jordan'ı çoktan geçmiş durumda. toplam sayıda ise 4 sıra gerisinde bulunmakta. yakalamaması için bir sebep yok, çünkü en az 5 yıl daha üst düzeyde oynayacak gibi duruyor. 32 yaşında olmasına rağmen nba'in en atletik 2-3 oyuncusundan biri olması onun fiziksel zindeliğini gözler önüne seriyor.

    yaş baş dinlemeden bir playoff maçında alley-oop pasını ters smaçla bitiren ve hiçbir şey olmamış gibi davranan bir adamdan bahsediyoruz.

    jordan kadar önemli anlarda topu eline alıyor mu ? hayır. jordan kadar ' winner ' bir kimliği var mı ? hayır. jordan gibi 4-5 adet ciddi rakiple karşılaşıyor mu ? hayır.

    lebron oyun görüşü, liderlik vasfı, fiziksel avantajı ve harika savunmasıyla nba tarihinin en önemli 2 oyuncusundan biri. fi tarihinde oynamış wilt'ler, oscar'lar, russell'lar bu sınıflandırmaya dahil değil benim görüşümde. lebron ve jordan, çok farklı seviyelerde 2 oyuncu. bu gezegenden değil gibiler, bunda hepimiz hemfikiriz zaten.

    kolej yıllarını yaşamadan 18 yaşında nba'e gelen, henüz 22 yaşındayken takımını ' tek başına ' finallere taşıyan, 32 yaşına geldiğinde 4 mvp, 3 şampiyonluk sahibi olan lebron, jordan ile aynı seviyede anılmayı hakediyor. ona hakettiği saygıyı göstermek de bize düşüyor.

    king james, back at it again.
App Store'dan indirin Google Play'den alın