*

  • 55
    iki takımın da temel oyun mentalitesi hücum üzerine kurulu. lyon bu konuda belşiktaş'tan daha zengin bir takım ki ilk yarıda geride olmalarına üretkenlik anlamında daha baskın olan taraftı.
    öte yandan iki takım arasında şöyle de bir fark var ki nasıl lyon hücum yönünde daha ağır basıyorsa beşiktaş da savunma yönünden önde. lyon savunması hemen her topta s.o.s veriyor. zaten kendi liginde de 32 maçta 39 gol yemiş bir takım. tam aksine ilk yarı beşiktaş'ta marcelo kaç pas arası yaptı sayamadım, atiba tüm boş topları topladı yine, tosic hemen her topa basıyor.

    kısaca belli ki bu eşleşme bol gollü geçecek. lyon bir tık önde gözüküyor ki tahminim bu maçta olmazsa vodafone'da gol bulacaktır. ama beşiktaş savunma konsantrasyonunu bu maçın ilk yarısında olduğu gibi elden bırakmazsa turu geçen taraf olabilir.

    bir de demeden bizle kıyaslamadan edemeyeceğim. bu hücum hareketliliği ile lyon bizim içimizden geçerdi. ilk yarı 3-0 filan biter, semih yediğimiz her golden sonra kafası önde yere tükürür, ched dişlerini sıkar, ahmet çalık yediği çalımlardan sonra kendini kaybeder, hakan b. eğer oynarsa kameralara küfrederken yakalanırdı. kısaca futbolda beraber hücum yapmak kadar -belki de daha çok - takım halinde defans yapmak önemli. beşiktaş ta bunu yapabildiği için ilk yarıyı 0-1 önde kapattı. ve biz de bunu yapamadığımız için poldi, sneijder, bruma, garry gibi etkin hücum silahlarımıza rağmen belimizi doğrultamıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın