• 6
    nba birkaç senedir istikrarsız draftlar yaşıyor. bunun oynanan oyuna veya taktik stratejiye doğrudan bir etkisinin olduğunu pek söyleyemeyiz, fakat özellikle bu gençler arasında değişen, bilhassa anatomik bir yapı var. çok garip geldi söylediğim elbette, fakat içini şöyle açarsam meramımı daha net dillendirebileceğime inanıyorum.

    jokic özelinde de, yeteneğinin yanı sıra, biraz da nuggets'ın da yükselişi ve mart ayı ile playoff potasına dahil olması adını duyurmasına yardımcı oldu. fakat bu playoff şansı, denver'ın eski oyuncusu jusuf nurkic'in de payının olduğu portland mağlubiyeti ile kalmadı diyebiliriz. her maç hünerlerini sergileyebiliyor. istatistikleri de hem dengeli, hem de dikkat çekici bir şekilde oluyor. bir de bunları pivot pozisyonlarında yapıyor, altını çizmek lazım. 1995 doğumlu bir oyuncu olması da, potansiyelinin ve ileride nasıl bir noktaya ulaşabileceğinin de bir fragmanı gibi adeta. yanlış anlamayın, elbette uluslararası bazda 22 yaşın çok da genç bir yaşa tekabül etmediğini biliyorum. fakat oynadığı oyun adeta 28-29 yaşındaki bir oyuncu gibi. kaan kural, chris webber'ın sacramento zamanlarına -hidayet'in de kings'te olduğu zamanlar- benzettiğini söyledi, ki benzettiği basketbolcu, sakatlanana dek nba'in en dominant 4 ve 5 numaraları arasındaydı. ayrıca jokic'le ilgili paslarının ve iyi saha görüşünün dışında, bütün bunları fiziksel dezavantajına rağmen yapabiliyor gibi gözükmesi. biraz hantal bir vücut tipi var, fakat aslında gerek toplu, gerekse topsuz alanda o kadar seri olabiliyor ki, nba'in en iyi savunmacıları arasında bile boş pozisyonlar bulup, pick and roll için avantajlı yerlere geçebiliyor.

    bu istatistikleri de verelim tabi. 71 maç 16.7 sayı 9.8 reb %57 fg %32 3p

    işte jokic de bu anatomik değişmin en belirgin örnekleri arasında gibi. ulan adam çoğu şutör guard'ın yapamayacağı şeyleri yapabiliyor. bu adam guard değil, pivot. bu adam 195 cm değil; 211 cm ve 115 kilo. inanın çok garip bir oyuncu izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz.

    https://streamable.com/1dh6s

    jason kidd misin baba? allah sormaz mı ne yaptın diye? neden no look pas reyiz?

    denver da nurkic ile jokic'i beraber oynatabileceği bir ilk 5 bulamayınca, onu portland'a gönderdi. şimdi de jokic'i; kenneth faried ve emmanuel mudiay ile fena işler yapmayan bir takım gibi izliyoruz. mudiay de mesela genç ve jokic gibi çok şeyler yapması beklenen bir oyuncu.

    https://www.youtube.com/watch?v=fyymVAUQaDA

    dün akşam da okc'ye 23 sayı yollamış.

    bu arada jokic, 2016-2017 sezonunun kendisini en geliştiren oyuncu adayları arasında. fakat favori değil, diğer adaylar da bayağı çetin ceviz. d'angelo russell veya devin booker'dan birisi alır gibime geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın