• 32
    yabancıları ayrı tutuyorum, yerlilerden bu kadar hançer yenir mi be kardeşim.

    herkesin ortak birleştiği birkaç efsane var zaten yerlilerden. biri* galatasaray'a gol atınca el kol hareketi yapar, biri** devrin adamcılığını oynar, biri* medyadan sürekli sallar. bu kişiler hakkında değil ama yazacaklarım. döneminde en çok sevilen, adını galatasaray tarihine altın harflerle kazımış, oradan çıkarınca tarih diye bir şey kalmayan bir üçlü var ki yazıklar olsun.

    biri* galatasaray'a sövenlerle saf tuttu, sonra onlarla da papaz oldu. ama futbolu bıraktıktan sonra bir tek galatasaray'ın yanında olmadı. kulüpten ihracını doğru buluyorum. ama genel kurulda atılmamasını da doğru buluyorum. eğer hakan şükür atılacaksa bu 8 dönemdir galatasaray'a aidat olarak ödemesi gereken parayı önce akp'ye sonra da gülen'e yedirdiği için atılmalı. birileri öyle istiyor diye değil. madem suçlu, madem vatan haini o zaman yargılasaydınız. zaten dernekler kanunu gereği (bak galatasaray tüzüğü demiyorum, dernekler kanunu) yüz kızartıcı suçu olan kişiler dernek üyeliği yapamaz. yargılasaydın o genel kurulda adı bile anılmazdı. yönetim belki sizin yardakçınız olabilir ama galatasaray babanızın çiftliği değil. bir gün anlayacaksınız.

    biri* sadece kalbimizi kırdı. tff'ye iktidara karşı omurgalı duruşumuz vardı bir zamanlar. fatih terim de en büyük güvencemizdi. bizim omurgamız, omurgasızca davrandı. gitti onlarla beraber oldu. yüzüne tükürmemesi bile gereken heriflerle aynı yemek masasına otururken önünü ilikledi.

    biri* de bugün galatasaraylılığını askıya almış. senin için zaten duygum yok. anamdan babamdan dinlediğim kadarıyla tanıyorum seni. tek temennim, siktirolman. bu kadar açık, bu kadar netim.

    hani bir söz var ya, mürekkep kurudu diye. siz kurumuş mürekkebi silemeyince yırtmaya çalıştınız galatasaray tarihini. ama biz onun da değerini biliriz. eyvallah katkılarınız için. mürekkep kurudu gerçekten, sildirmeyiz sizi. ama zarfı da mühürledik, bir daha kesişmesin yollarımız. siz sağ, biz selamet.

    bir baba gündüz, bir metin oktay... onlara da yetişemedik anasını satayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın