resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 303
    beşiktaş taraftarına (hatta tüm taraftarlara) sorsanız ryan babel mi yoksa muhteşem sol ayaklı olcay şahan mı diye sorsanız, hemen hemen herkes ryan babel der ama sezon sonu istatistiklere bakarsanız olcay şahan'ın daha faydalı olduğunu görürsünüz. çünkü, babel çok yetenekli bir oyuncu fakat ve aynı zamanda takım oyunundan da bir o kadar uzak bir oyuncu. vurdumduymazlık konusunda da ryan donk ile yarışır. alırken quaresma gibi 'şenol güneş adam eder' mantığıyla aldılar ama quaresma zaman zaman tepki ve bireysellik konusunda sınırını aşsa da her zaman takımını sahiplenen ve sorumluluktan kaçmayan bir oyuncu.

    geçen sezon için de mesela türkiye'ye 3 kanat oyuncusu geldi ve karşılaştırmalar yapıldı. podolski (kanat olarak gelmişti ilk) galatasaray, quaresma-beşiktaş, nani-fenerbahçe. bu isimlerden hangisini istersiniz diye sorsanız çoğunluk belki de 1-nani, 2-quaresma, 3-podolski diye sıralama yapardı (podolski'nin kalitesinden dolayı değil sadece, diğer oyuncuların biraz tribünlere çalım vs. daha cazip gelmesi). ancak, gelin görün sezon sonu performansa baktığınızda lukas podolski daha fazla verimli olmuş gözüküyor.

    sonuç olarak, ryan babel en az de jong transferi kadar hatalı bir transfer bence, ryan donk'u sıralamaya koyamıyorum çünkü, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmışken ona 2.5 m vererek bizim yönetim zirveyi belirledi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın