• 25
    gitgide cazibesini yitiren gurup.

    nitekim bilmem nice zaman önce bende bu adamlara bir nebzede olsa sempati besliyordum. sloganları güzeldi, pankartlarıysa anlamlı. kapalı'dan çıkan seste öyle yabana atılacak gibi değildi hani.. kendileri her ne kadar çarşı ; 'ona karşı, buna karşı' deselerde bu tamamen bir balondan ibaretti. şöyle ki, çarşı kapalının göbeğinde bir gurup adamın hikayesidir. ve bunlar hepimizin bildiği üzre solcudur, anarşisttir. dolayısıyla çarşı hiçbir zaman başörtüsü yasağına da karşı olmamıştır. görmezden gelmiştir hatta. haklıdır da. çünkü hayat görüşü belli olan bir gurup. haa o zaman işte: biz herşeye karşıyız diye yedi düvele caka satmayacaksın. sen topu topu resmi ideoloji sınırları dahilinde bir gurupsun, nasıl herşeye karşı olabilirsin ki? olamazsın. tatangalar'ın açtığı ''dayan filistin'' pankartını dahi açamazsın.

    ha birde çok magazinel oldu bu gurup. herkesin ağzına sakız oldu. magazinel olan hiçbir şey temiz kalamaz bana göre. çarşı'da bunun farkında belkide.bi ara kapattılar dükkanı, sonra baktılar olmuyor geri döndüler.

    işin özeti, ota karşı, boka karşı, uzaya karşı, duvara karşı, tencereye-tavaya karşı edebiyatı tüm magazinelliğiyle çarşı'da ki cazibeyi alıp götürdü. geriye kalan kırıntılardır, kim ne derse desin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın