resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 12904
    kendisi neyi yapmıyor da kötü oynuyor ben merak ediyorum? "tudor istedi" kisvesi altında satılacağı aşikar. ama "gitsin yeaaa, bi bok yapmıyor" diyenler sakın yerine alınan adamlar yüzünden gelip ağlamasın burada. kaydettim entryleri. ağlayan olursa yapıştıracağım mesaj olarak.

    defalarca anlattım bizzat ben. sneijder'in 5 milyon € maaşı çok değildir. diğer oyunculara buna bakılarak yüksek maaş verilmesi ahmaklıktır. türkiye ligi tamamen kıymetsiz bir lig. sneijder gibi bir futbolcuyu buraya getirmiş olmamız hatta 4 yıldır kadromuzda tutuyor olmamız bir şans. zaten eşi istanbul'u sevmese ve burada ciddi işler almasa çoktan gitmişti sneijder ya çin'e ya da abd'ye.

    türkiye ligi katar'dan önceki son durak. çin'den gerideyiz bu konuda. çin bizden daha çok yıldız oyuncu kapıyor. tevez çin'de 40 milyon € alıyor yıllık. 40 milyon €. sneijder gibi bir oyuncu da elbette en az 15-20 milyon € alabilir. tevez de oradan oraya savrulmuş bir futbolcu. mızıklanıp ülkesine dönmüş filan. arada büyük bir fark yok yani. yaşları da yakın.

    anlamak istemiyorsunuz. sneijder 5 alıyor diye tolga'ya 2 verirsen sorun. gidin bakın çin'e. tevez 40 alıyor diye çinli oyunculara 10'dan mı başlatıyorlar yıllık ücretleri? böyle saçmalık mı olur? yabancı sınırı kalktı artık. çok para isteyene "kapı orada" demen lazımken sen 2 milyon €'dan başlayan sözleşmeler imzalatıyorsun ve bunu da tutup "ama sneijder 5 alıyor da ondan" diye açıklıyorsun. yahu carole 900 alıyor, bruma 1,2 alıyor, linnes 950 alıyor. bunlar insan değil mi? bunlar futbolcu değil mi? bizim yerli futbolcular bunlardan iyi mi de bunlardan fazla para istiyor? yabancı sınırı varken ve azalarak devam edeceği tff tarafından da doğrulanmışken yerli futbolcu çok para istediğinde elin kolun bağlı olabilir. ama sen sırf taksitle futbolcu almak için kasımpaşa'dan, bursa'dan, hertha'dan, gençlerbirliği'nden futbolcu alıp bunlara da 2 milyon €'luk sözleşme yaparsan burada sneijder'in günahı yoktur.

    diyelim yollandı sneijder. ne olacak? sen zannediyor musun bu adamlar sözleşmelerinde indirime gidecek? kusura bakma ama eğer böyle bir beklentin varsa safsın. kimse altına imza attığı sözleşmeden 1 kuruş aşağı inmez. hele türk milleti her türlü çamura yatar. gören de zannedecek ki sneijder gidince bütün maaşlar otomatik olarak yarıya inecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın