resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 12906
    takımın en kıymetli bir iki oyuncusundan biri olması bir şey ifade etmiyor. ligde iki sezondur 4.lük ve 5.lik arasında gidip gelen bir takımız. yine iki sezondur ligi öyle ya da böyle domine etmiş rakip takımın neredeyse en değerli oyuncuları bizim emektar sabrinin aldığı maaş kadar maaş alıyorsa orada sıkıntı vardır. eğer rakip 1.5 milyon euro'ya orta saha oyuncusundan verim alıyorsa sende bunu yapacaksın. ne selçuk ne sneijder ne de semih, sabri kimseye 3 milyon 5 milyon 2 milyon euro veremezsin.

    sneijder'li kadroyla 4. oluyorsak o olmazsa 8. oluruz çok mühim değil. hala daha sneijder'e göre oyuncular alınmalı diyen arkadaşlar var adam 32 yaşında. 32 yaşındaki oyuncuya göre kadro planlaması yapılmaz. büyük ihtimal seneye şampiyonlar ligine de gidemeyeceğiz ee o zaman kıçı kırık türkiye ligi için 3 milyon, 5 milyon euro oyuncuya para vermek ahmaklıktır.

    tecrübesi dolayısıyla makul bir maaşla sneijder'in takımda kalmasını isterim. onun dışında geri kalan oyunculardan bazıları maaşını düşürmeye razı olsa bile gönderilmeli. hakan balta'nın 1 milyon euro üzerinde, serdar aziz'in 2 milyon euro, eren derdiyok'un 2 milyon euro üzerinde para alması akıl alacak gibi değil. böyle bakınca sneijder'in aldığı maaş çok değil ama başlı başına facia bir yönetim, planlama hatası olduğu ortada.

    şayet sneijder 2-2.5 milyon euro alıyor olsaydı geri kalan şöhreti olmayan hiçbir oyuncu bu paraya yakın bir para alamazdı. sneijder gibi bir oyuncu bu paraları kabul eder mi orasını bilemiyorum. ligde 2 sezondur dediğim gibi ilk 3'e bile giremiyorsan bunda sadece sneijder'in, selçuk'un değil herkesin hatası vardır birilerine de bu hatanın hesabı sorulur. mesele yerli yabancı oyuncu meselesi değil. takım tamamen boktan bir durumda aralardan bazı isimleri de ayıklamaya gerek yok. 100 bin euro bile alsa oyuncu parasının hakkını verecek ama 3 milyonluk, 5 milyonluk adamların top oynamadığı yerde 1 milyon alan ilk 11 adamını bile motive etmek kolay olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın