• 10
    (bkz: diriliş)

    86-87 seni sevmeyen ölsünle bitmiş, 87-88 derwall'in direktörlüğünde denizliyle yine şampiyon geçilmiş ve 88-89'da ligde kötü olsak da avrupa'da yarı final gelmişti.

    sonrası konuşulmaz. sigi heild'ler, mustafa denizli'nin almanya macerası (ne kadar da fiorentina), tutunamayıp geri dönüp ligde istenilen sonuçları alamayışı, beşiktaş'ın milne ile pres futbolunu oynamaya başlaması ve ligi 3 sene ardarda kazanması.

    https://www.youtube.com/watch?v=chtDX_beKa8

    buyrun size kaos futbolu diye terim'e mal edilen futbol. uzun toplar ve pres. pres neticesinde kazanılan toplar. rakip fenerbahçe. insanların hafızasında halen birkaç sezon öncesinde 3-0'dan verilmiş maçın izleri var. uzun toplar ve 3. bölgede yapılan pres. kapılan bir top.

    bırakın fenerlileri, galatasaraylılar bile bu futbolu beklemiyorlardı. allah'ıma şükürler olsun 38 yaşımdayım, bölük pörçük de olsa 10 sezon şu futbolu izledim. şampiyon olamadığımızda da boynum eğilmedi avrupa'da elendiğimizde de. kadıköy'de mağlup olduğumuzda hüngür hüngür ağlayan okan vardı. çıkıp gstv'ye dergi'ye tröportaj verip şöyle galatasaraylıyız böyle seviyoruz anlatmıyordu.

    ha anlatanlar oldu mu evet. emre belözoğlu fatih akyel. aradım da bulamadım birisi bunların televole'de galatasaray'a ne kadar aşık olduklarını haykıran videolarını iletebilirse sevinirim.

    dönelim maça ne diyorduk kimse beklemiyordu bu futbolu bizden. biz bile beklemiyorduk. derken bir penaltı. kale ağzında gol kaçıran bir adet hamza bir ara pas hop 1-0'dan 2-1 oldu mu maç? üzerine bir de tugay atıldı mı? 10 kişi kaldık mı?

    o dönem galatasaray'ın şanıydı be 10 kişi kalmak. bu maçla beraber galatasaray'ın hafızasında 10 kişi kazanmak kazındı. gücü vardı. kuvveti vardı. 10 kişi yenmek karakteri oldu. yaralı aslan sahada can alıyordu.

    neden peki? nasıl?

    nasıl oldu da galatasaray 3-0'dan bile maç verdiği fener maçlarından birini pataküte 2-1'den çevirdi? 3-2 kazandı?

    http://www.imgim.com/6353inciz2137349.jpg *
    http://www.imgim.com/2177inciy4310893.jpg
    http://www.imgim.com/gs3.jpg
    http://www.imgim.com/9incix4971657.jpg
    http://www.imgim.com/gs5.jpg
    http://www.imgim.com/gs6.jpg
    http://www.imgim.com/gs7.jpg

    eski topçular gönderilmiş.
    futbolcuya dayalı düzen bitmiş.
    formayı basan almış.
    antrenmanı beğenmeyen futbolcu yöneticilerle hoca kovdurmak için konuşmamış. menejerleri aracılığıyla lobi faaliyetlerinde bulunmamış.
    bırak hocanın 11'ine karışmayı adam yönetimi odadan çıkarıp futbolculara tek patronun kendisi olduğunu göstermiş.
    kurallar kanunlar vs...

    bu maçın hikayesi yukarıdaki belgeseldir. pes etmeyen galatasaray'ın temelleri sadece iki ayda atıldı.
    yeter ki istensin yine o temeller atılır.

    istenmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın