• 31
    n. de jong-tolga ciğerci ikilisi hemen hiçbir maçta denenmedi sayılır. bir tek fenerbahçe maçında ilk onbir oynadılar orada da hem taraftar baskısı hem de sneijder'in sakat sakat oynaması (66. dk'da oyundan çıkmak zorunda kalması) verimliliklerini düşürdü. ancak kadıköydeki fenerbahçe maçında selçuk inan oynasaydı çok daha kötü bir sonuç olabilirdi diye düşünüyorum. çünkü o maçta fener sürekli baskı yaptı. ikinci golün bu baskı sonucunda geldiğini unutmayalım. selçuk inan'ın bu baskıları kaldıramadığı çok açık. kaç top kaptırdığını, kaç yanlış pas verdiğini ve gol yememize neden olduğunu hatırlarsak başka söze gerek kalmaz. rize maçında ise tolga aylar sonra son yarım saati oynadı. yani değerlendirmeye bile alınamaz. buna rağmen tolga girdikten sonra az da olsa rizespor'un baskısını kırdığımızı söyleyebilirim. (yaptığı yanlış faul hariç tabi)

    de jong-tolga ikilisinin ideal olduğunu söyleyemem ancak şu andaki en iyi alternatif olduğunu tartışmam bile. evet n. de jong defansif bir orta saha ama isabetli uzun ve dikine paslarını görmezden gelemeyiz. tolga merkez oyuncu ama müthiş enerjisini ve top kapma becerisini var.

    bu ikilinin üç maç üst üste birlikte oynaması halinde müthiş bir başarı sağlayacakları gün gibi ortada. sneijder gibi futbolcunun olması da bu ikilinin verimini de %40 artırır.

    bu ikili kesinlikle birlikte oynamalı. buna yürekten inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın