• 93
    http://www.kadronukur.com/...840d1393c-43621.html

    tudor'un yerinde olsam, sahaya bu oyuncularla çıkardım. kurduğum kadroda belki de diğer yazarlardan farklı olarak savunma göbeği ikilisi göze çarpmakta. ben linnes'in sol bek oynamasını gayet olumlu buluyorum, hem ileri çıkışları, hem de geriye dönüşleri oldukça çabuk olduğu için, sağ bekimizin ölümcül hastalığı sabri efendi kesilmediği için en azından sol bek olarak kadroda bulunması gerektiğini düşünüyorum. sol bek olarak hiç beğenmediğim carole'ün ise, atletik olması ve hızından dolayı sol stoper olarak oynaması gerektiğini düşünüyorum. bu değerlendirme diğer stoper adaylarımızı gözden geçirirsek daha anlaşılır hale gelebilir. formunda olmayan bir hakan balta, büyük takım savunmacısı görüntüsü vermeyen ve kapalı savunmalarda iyi oynayacağını düşündüğüm ahmet çalık ve her maç adamını kaçırıp gol yememize sebep olan semih kaya'dan ise, carole'ün bu pozisyonda chedjou ile daha uyumlu bir ikili olacağını düşünüyorum. diğer savunmacılarımızın kendisinden fazlası olsaydı keşke, ama hepsi sürünüyor ne yazık ki. chedjou dikkat problemleri yaşayan bir oyuncu ancak özellikle geriden topla oyun kurmamıza ve hücum kornerlerinde gol atmamıza vesile olabilir diyerek, sağ stopere de onu yerleştirdim.

    orta ikilide rakibi sindirme ve yere sağlam basma açısından de jong'u tercih ederken, yanına casper görüntüsü veren selçuk veya yeni yeni iyileşen tolga'dan ise, 8 numara pozisyonunda oynadığı zaman topu daha iyi kullanan josue'yi tercih ediyorum. bu bölgede de jong- selçuk ikilisi oyunu daha sakin ve yan paslı oynamamıza, tolga-de jong ikilisi de yaratıcılıktan uzak bir oyun ortaya koymamıza neden olur. ancak joseu çapraz pasları ve dikine oynama alışkanlığı ile daha üretken bir orta saha olmamıza yardımcı olabilir. örneğin sneijder ve selçuk verkaç yaptıkları zaman, selçuk'un dikine gitme özelliği olmadığı için pozisyonlarımızı daha başlamadan kaybediyoruz. ama joseu tabiri yerindeyse sinsi bir şekilde ceza sahası içine girebiliyor. o yüzden formda bir josue'yi selçuk'a da, tolga'ya da tercih ederim.

    snejder konusu yoruma kapalı olduğu için, direkt geçiyorum. adam takımın beyni, onsuz bir galatasaray atağa dahi çıkamıyor..

    kanatlarda çoğu yazar gibi bruma'yı tercih ediyorum, bu seneki katkısı ortada. inşallah tudor efendi gönlünü almayı bilir de, faydalanmaya devam ederiz. diğer kanatta ise sinan ve gary'nin büyük maç tecrübesinin yeterli olmadığını düşündüğüm için, takipçiliğiyle beleş diye tabir edilen pek çok pozisyonu gole çeviren yasin'i tercih ettim. ayrıca savunma anlamında da diğer iki oyuncudan daha fazla geriye dönmesi, onu seçmemde etken oldu.

    forvette ise, tek bacağıyla da olsa mutlaka poldi'nin olması lazım diyorum. eren de oynayabilir ancak orta açmayan ve onu beslemeyen bir takımda eren, takımını 10 kişi oynatmaktan öteye gitmez. tudor'un taktiği kanatlardan gelen ortalar üzerine kuruluysa, poldi sağ açığa, yasin de yedeğe çekilip, eren forvete koyulabilir, o ayrı bir durum. ama verkaçlı oyun yapımız devam edecekse poldi bu işin türk ligindeki bir numaralı adamı.

    kadroyu bu şekilde belirledikten sonra, maçla ilgili hissiyatıma değineyim biraz da. bu sonradan görme jimnastikçi takımı tt arena'da öyle bir yeneceğiz ki, insan içine çıkacak halleri kalmayacak. normalde her derbiye temkinli yaklaşırım ama bu maç öyle değil.. inşallah takımdaki hollanda tayfası ve yeniçeri ekibi de böyle düşünüyordur. bu maçın şekli ve şemali bu sene hiç de ihtimal vermediğim şampiyonluğu tekrar bize getirebilir. son olarak bu maçta tekmeye kafa uzatmayan bizden değildir agalar. vurduğunuz gol ola inşallah!
App Store'dan indirin Google Play'den alın