resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 4877
    18 şubat 2017 çaykur rizespor galatasaray maçında kadroda yer bulamayan kanat oyuncumuz.

    igor tudor, bruma konusundaki tercihiyle hepimizi şaşırttı ilk maçında. bruma'nın kalitesine, yeteneğine laf etmedim burada hiç. hakkını da yemeyelim; son dönemde türkiyede izlediğimiz en yetenekli isimdir muhtemelen kendisi. ama maç içi hâl ve tavırları konusunda bir taraftar olarak beni fazlasıyla rahatsız eden bir oyuncu kendisi. kendini dünyanın en iyi kanat oyuncusu sayıyor ve bence galatasaray'ı küçük buluyor kendi klasına göre. tamam bu takımdakilerin %90'ından iyisin ama galatasaray'dan da büyük değilsin be kardeşim. anlıyoruz manchester united, chelsea, real madrid... vb. bir takıma gitmek istiyorsun. inşallah futbolunu daha da olgunlaştırıp gidersin de... ama bu bulunduğun takımdaki arkadaşlarını yok hükmünde sayarak, hocana oyundan alındıkça tepki koyarak(riekerink'den bahsediyorum), yeni gelen bir transfere senin cezalı olduğun bir maçta başarılı oldu diye tavır alarak olmaz. olmamalı en azından...

    arkadaşlarını yok hükmünde saymak dedim bu noktayı açıklamak gerekir; şahsi oynayıp sadece kendini düşünerek zorlaya zorlaya şut attığı onlarca pozisyonda icerde, pas verebileceği alanda, çok daha müsait pozisyonda takim arkadaşları dururken bu vatandaş şut atıyor. haklı olarak sitem ediyorlar yüzlerine bile bakmıyor genelde. bunu kastediyorum yok hükmünde saymak derken.

    bir de hakikaten takim oyununa yatkın olsa pas atsa çok işler başaracak. bu sezon bu ana kadar ligde 7 gol 6 asisti var. o bahsedilen pasları verse belki 5 gol 20 asisti olacaktı bu sezon. belki de hayalini kurduğu takımlardan birinde oynuyor olacaktı şu anda.

    cezası sert oldu bu hafta ama cezanin asıl sorumlusu igor tudor değil; medyanın, yönetimin ve eski teknik ekiplerin pofpoflarına kapılması ve bugüne kadar neredeyse hiç yargılanmamış olmasının sonucu olarak kendi yanlış tavırları ve bu tavırlardaki ısrarıdır.

    inşallah bu ceza haftasından ders çıkarır, hocasının isteklerini yerine getirme çabasına girer, futbolunu olgunlaştırır da hem kendi kazanır hem de takıma kazandırır. temennim bu ama çok da umutvar değilim açıkçası...
App Store'dan indirin Google Play'den alın