• 75
    sadece nicel değil nitel verilere de bakmak gerektiğini unutmamak gerekiyor. evet "ben demiştim" diye artistlik yapmak hoş değil. bunu bir kenara bırakalım. ama bir teknik direktör için nicel veriler sadece günü kurtarıyor. yani kupa almış, maç kazanmış gibi veriler sadece o güne ait. sonrasına dair bir ışık vermiyorsa, bir gelişim göstermiyorsa ne yazık ki sonuç vermiyor. hamza için de durum buydu. riekerink için de.

    durum buraya geleceği belliydi. zira riekerink çok kolay bir fikstürden bile kötü futbolla iyi sonuçlar alarak çıkmıştı. fikstür biraz zorlaşınca, arada sakatlıklar filan olunca ortada kalakaldı.

    teknik direktöre destek olmakla her yaptığını gözü kapalı onaylamak arasındaki çizgiyi kaçırdık ne yazık ki. zaten riekerink'in bir kukla olduğu belliydi. transfer edilen oyunculardan belliydi bir kere. kendisine ne denirse onu yaptı. bu kadar basit. şimdi de sonuçları bizim için ağır oldu. kendisinin çok da üzüntülü olduğunu düşünmüyorum. zira kendisi bile beklemiyordu böyle bir fırsatı.

    yeni gelecek teknik direktör bakalım ne kadar cesur olabilecek?
App Store'dan indirin Google Play'den alın