• 5
    aslında çok da kısıtlayıcı değildir. 10milyon€ transfer bütçesi ve 65milyon€ maaş bütçesini aşmadan -düzgün yönetilsek- en fazla iki yılda eksiksiz kadro kurulur.

    5 tane (biri kaleci) kilit oyuncuya ama gerçekten kilit oyuncuya bonuslariyla beraber ortalama kişi başı 4,5milyon€ versek 22,5milyon€ eder.

    10 tane ilk on bir seviyesindeki oyuncuya bonuslariyla beraber kişi başı ortalama 2,75milyon€ versek 27,5 milyon€ eder.

    8 tane (biri kaleci)rotasyon oyuncusuna bonuslarıyla beraber kişi başı ortalama 1,25 milyon€ versek 10 milyon€ eder.

    5 kişiyi de gençlerden oluşturup bonuslarıyla beraber kişi başı ortalama 500bin € versek 2,5 milyon€ eder.

    teknik kadroya da toplam 2,5 milyon€ verebiliriz.

    toplam 28 kişilik kadro. tabii ki bu paraları hak eden oyuncuya vermek lazım. transfer bütçesi sebebiyle ilk senede bu kadroyu kurmak kolay değil ama iyi bir araştırmayla iki sezonda bu seviyede bir kadro oluşturulabilir.

    muslera, podolski, sneijder ve bruma'nın yanına 1 tane kilit oyuncu almalıyız. bu da stoper olmalı.

    linnes, carole, tolga, de jong, eren, chedjou, rodrigues, serdar aziz, sinan. ilk on bir kalitesinde 1 oyuncuya ihtiyacımız var.

    selçuk, semih, sabri, hakan balta, ahmet çalık, cavanda, koray, yasin, cenk, eray, josue v.b. takımın asıl sıkıntılı olduğu konu bu grup. hem almaları gerekenden çok daha fazla maaş alıyorlar hem de gereğinden çok fazla rotasyon oyuncusu var. carole, sinan, serdar da buraya dahil edilebilir ama ilk etapta değil.

    takımın bir başka eksikliği de bizleri heyecanlandıran genç oyuncu olmaması. ancak olanlarla idare edilir.

    yaz döneminde bu bütçeyi aşmayacak şekilde bir tane kilit oyuncu* ve ilk on bir seviyesinde üç tane* oyuncu transfer etmemiz lazım. rotasyon grubundaki şişkinliği de azaltmak ve maaşları makul seviyelere çekmemiz gerekiyor.

    edit: imla, yazım, hesaplama
App Store'dan indirin Google Play'den alın