• 25
    aynı kalitede biri yerli biri yabancı futbolcunun kıyaslanmasından bahsediyorsak taraftar da teknik ekip de tercihini yerli futbolcudan yana kullanmalı. çünkü böylesi daha ideal, daha emekçi ve daha romantik. evet bu noktada dibine kadar romantizm yaparım. son yıllarda futbolda aidiyet diye bir şey artık ortadan kalkmaya başladı. ve bu bence futbolun ruhunu da öldüren bir şey. dolayısıyla bir türk takımında asla 11 tane yabancı futbolcunun olmasını istemem. chelsea'de de ne bileyim real madrid'de de istemem.

    ama türkiye gerçeklerine gelirsek özellikle türk futbolundaki 2000 jenerasyonun getirdiği başarıyı rantçı bir yaklaşımla kötüye kullanmak isteyenler var. 2014'e kadar belki de avrupa'nın en katı yabancı kuralı bu ülkede uygulandı. yerli futbolculara asla ederi olmayan transfer ücretleri ve maaşlar ödendi. yabancı kuralı değişmesine rağmen hala da fahiş rakamlar dönüyor. aynı şekilde elinde 2 tane genç türk stoperi olan bir galatasaray yine 2 tane genç türk stoperi alıyor. bunlar hakkaten ilginç ve sorgulanması gereken şeyler.

    geleneği severim, zira geleneği olmayan bir şeyin değeri ve asaleti olmaz ama gelenekçilik bizi işte mahveden şey. bizi de yerlicilik mahvediyor çünkü her şeyin aşırısı zarar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın