• 11
    detayını bilmeden, yeterli teknik bilgiye de sahip olmadan yüzeyselce yorumlamanın yanlış olacağı olay. riva'nın değerinden aza elden çıkarılması bir tartışma konusudur fakat bu eylem rakamlarından bağımsız olarak görüldüğü gibi yanlış olmak zorunda değildir. her yıl tonla ödenen ve kulübün sırtında kambur oluşturan faiz giderlerinin önüne geçmek için, çok uzun zaman içinde gelecek ve bu zaman içinde yine faiz borçları doğuracak paranın bu şekilde kullanılması yanlış değil örneğin.

    galatasaray'da adnan polat ve ünal aysal sırayla kulübün pek çok majör gelirini banka borçlarına temlik ettirmişti. bunların içinde benim bildiğim kadarıyla;

    nike sponsorluk gelirleri, tff gelirleri, stadyum loca ve gişe gelirleri gibi çok önemli kalemler var ki bunlardan yıllardır kulübün kasasına kuruş para girmiyor.

    bir kere bu para peşinen ödenerek sadece faiz borcundan kurtulunmuyor aynı zamanda kulübün kasasına düzenli olarak para girmesi sağlanmış oluyor. bu da kulübün yıllardır eksik olan sıcak para girişini ve nakit sirkülasyonunu yeniden oluşturması anlamına gelir.

    demem odur ki böyle ilk bakıldığında kötü gibi görünen ama mevcut şartlar içinde mecbur olunan eylemleri galatasaray'da her başkan yapmıştır. sevileni de yapmıştır, sevilmeyeni de. fazla galeyana gelmeden önce biraz okumak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın