resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3292
    galatasaray çift forvet oynayacaksa veya 15'er gol atacak sol açık, sağ açık ve on numaraya sahipse, ileride elmander tarzı bir forvetin forması hazır olmalıdır.

    bir forvet düşünün ki, 15 gol bile atmamış olsun oynadığı sezonlarda. 15 yahu. bu oyun, messi'nin senede 90 küsür gol attığı bir oyun. onu bırakın, ariza makukula'nun 21 gol attığı bir oyun. ariza makukula bu 21 golü türkiye'de atmıştı ve gol kralı olmuştu. takımımıza dönersek, burak yılmaz geldi geçti bu takımdan. çok fazla gol attı. ama gördüğüm kadarıyla hep elmander daha çok sevildi yazıp/çizen taraftarlar tarafından. ben de elmander'i daha fazla beğendim ve daha fazla sevdim açıkçası.

    elmander gol atardı. takımda herkes atıyorsa, elmander de onlardan birkaç gol fazla atardı. 10-15 arası golü olur, takımın top oynamasına da yardımcı olurdu. savunmayı siz daha beyler dikkat demeden başlatmış olurdu en ileride. bu bir umut bulut tarzı koşarak savunma değildi. akıllıca yapılan, sürekli yapılan, alan daraltan ve takımı rahatlatan bir savunmaydı bu. faydalı da olurdu.

    boyuna rağmen hava hakimiyeti üst düzey değildi. çok teknik bir futbolcu değildi. çalımlarla ilerleyip 2-3 kişiyi peşine takmazdı. üst düzey bir golcülüğü yoktu.
    hepsinden biraz vardı, çokça da azim vardı. cesaret vardı. istek vardı. ben inanıyorum, bize karşı da sevgisi vardı.
    bunlar birleşti ve üzerine takım oyunu serpiştirdik.
    ortaya harika bir takım, harika bir elmander çıktı.
    hala özlenen, hala istenen...

    https://www.youtube.com/watch?v=bB7y1D4pKFw
App Store'dan indirin Google Play'den alın