• 11
    real madrid basketbol takımının henüz 17 yaşında olan sloven guardı.

    euroleague yükselen yıldız ödülü* dağıtılmaya başladığından beri söz konusu ödülün kazananları kronolojik olarak eskiden yeniye şu şekilde:

    2004 - '05 erazem lorbek
    '05 - '06 andrea bargnani
    '06 - '07 rudy fernandez
    '07 - '08 danilo gallinari
    '08 - '09 novica velickovic
    '09 - '10 ricky rubio
    '10 - '11 nikola mirotic
    '11 - '12 nikola mirotic
    '12 - '13 kostas papanikolaou
    '13 - '14 bogdan bogdanovic
    '14 - '15 bogdan bogdanovic
    '15 - '16 alex abrines

    ödülün sahipleri dışında aday gösterilen ama ödülü kazanamamış olan cedi osman, dario saric gibi isimlerin var olduğunu da belirteyim.

    bütün bu isimler arasında henüz 17 yaşındayken doncic'in bu seviyede şu anki top class performansını gösterebilmiş bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. belki de kendisi 'yaşı itibarı ile' avrupa basketbolunun en büyük potansiyeli olabilir. 17 yaşındaki bir çocuğun real madrid gibi bir şampiyonu sırtlaması ve bunu yaparken de hiçbir şekilde zorlanmaması gerçekten inanılmaz.

    biz ise hala ismail şenol'un 'bakın zeljko obradovic uyarıyor, o da kafasını sallıyor 'ona geçit yok' tarzında' güzellemelerinin öznesi olmuş kenan sipahi balonunun; muazzam fundamental sahibi olduğu gazı verilen berk uğurlu'nun; ihsan bayülken şişirmesi tolga geçim'in patlamasını geçtim, süre almasını bekliyoruz.

    genç arkadaşlarımızı alt yaş kategorilerinde çok iyi istatistikleri var diye gereğinden fazla büyüterek hem kendimizi hem de onları kandırıyoruz. türk basketbolunda son yıllarda beklentiye karşılık veren tek isim bir anadolu efes ürünü olan cedi*, başka da yok. furkan korkmaz'ı bekliyoruz bakalım. gerçi o da henüz olmamasına rağmen 'ben nba'ciyim' kafasında.

    iyi oyuncu yaş fark etmeksizin formayı alır. yıldız oyuncu yaş fark etmeksizin takımı taşır. yürüyedur doncic kardeş...
App Store'dan indirin Google Play'den alın