• 18
    osmanlı hakkında bilgisi bir kaç youtube videosundan ibaret olanların, bu bayan şahıs refaransı ile osmanlı devletine saldırmasına şaşormamak gerek aslında. bu adamlar tek kaynaktan öğrenim yaparlar ve karşı taraf yada karşı düşünce hakkında tek kelam okumazlar.

    balkan bozgununa ve anadolu'nun işgal edilmesinde ittihat terakki'nin değil, osmanlı hanedanının sorumlu olduğunu düşünecek kadar komik arkadaşlardırlar genelde. sırf abdülhamid'e muhalif diye selanik garnizon komutanlığı verilen ve selanik'i tek kurşun atmadan yunan'a teslim eden terakki subaylarını, sırp-bulgar-karadağ-yunan ittifakına karşı asker ve mühimmat fazlası olmasına rağmen birbir bilinmeyen(!) sebeplerle havaya uçurulan mühimmat depolarını da osmanlı hanedanları havaya uçurdu zaten.

    osmanlı tarihi hakkında bilgi almak istiyorsanız bu tarz entryleri değil ismail hakkı uzunçarşılı, halil inalcık, ilber ortaylı, feridun emecen gibi işlerinin erbabı olan adamları okumanızı tavsiye ederim.

    not: kendisinin yaptığını doğru bulmuyorum, geçmişin mirasını yemek isteyen bir andaval belli ki. ülkenin mevcut durumunu fırsata çevirmeye çalışıyor. itirazım kendisi kaynak gösterilerek koca bir tarihe ve hanedana sallanması. her ailede iyiler ve kötüler vardır. her millette, her dinde ve her ırkta. kişilerin yaptıkları davranışlar kendilerini ilgilendirir koca bir aileyi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın