• 2669
    22 ocak 2017 fenerbahçe istanbul başakşehir maçı'nda ortalama bir tolunay kafkas takımı kadar sık faul yaparak, fernandao'ya diktikleri uzun toplardan sekenleri alan hızlı adamlarla kontratağa çıkarak, son dakikalarda korner direğinin köşesine kıçını dayayıp zaman yiyerek spor toto ligi liderini 1-0 mağlup etmeyi başarmıştır.

    bunu eleştirdiğimi sanıyorsunuz ama eleştirmiyorum. ben de dick advocaat'ın yerinde olsam ben de birebir aynı oyunu oynatırdım. çünkü başakşehir senden güçlü bir takım ve onu yenmenin tek yolu ölümüne pragmatik olmak. iyi yaptığın şeylere sonuna kadar abanıp, bala göte bir gol bulduğun anda 10 kişi defans yapmak.

    advocaat "ben büyük takımım, anadolu takımı gibi top şişirmek bana yakışmaz" deseydi, "mehmet topal'ın yokluğunda neustadter gibi bundesliga tecrübesi olan bir adam dururken, kafası kesilmiş tavuk gibi koşan alper potuk'u oynatamam" deseydi, "rakibim kim olursa olsun kendi oyunumu oynarım" deseydi şimdi tokadı yemiş yerine oturmuştu. fakat pragmatik oldu ve kazandı.

    derbilerde de pragmatik olan ve daha az hata yapan kazanır. senin defans bloğunda, fernandao gibi bir malın kaleye doğru değil açığa doğru top sürdüğünü göre göre adamı itekleyip penaltı yaptıran bir oyuncu varsa derbi maçı kazanamazsın*. senin ortasahanda, selçuk gibi ikili mücadele kazanma özürlüsü bir adam varsa derbi maçı kazanamazsın. senin stoperinde semih kaya varsa derbi maçı kazanamazsın. çok basit kurallar bunlar.

    fenerbahçe takımı iyi yaptığı şeyleri ön plana çıkarıp, kötü olduğu konuları gizleyebilen bir hocaya sahip. heriflerde bir tane yaratıcı ortasaha oyuncusu yok, bu sebeple sürekli kanattan bindiriyorlar. kanatlara destek olan bekler de hücum katkısı gayet sınırlı olan hasan ali ve şener. bu sebeple ortasahada iki tane azmanla oynayıp rakibe minimum pozisyon veriyorlar. stoperleri bu ortasaha oyuncularına güvendiği için santraforları gerekirse orta sahaya kadar kovalıyor. 4-2-3-1'in 4-2 kısmındaki her oyuncu ölümüne sert oynuyor. 1-0 öne geçtikleri anda iyi kapanıp kontratağa çıkarak fişi çekiyorlar.

    muhtemelen şampiyon olamayacaklar ama en doğru taktiği uygulayarak toplayabilecekleri maksimum puanı topluyorlar. çünkü iyi bir teknik direktörleri var. bizim ise iyi bir teknik direktörümüz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın