resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 439
    kendisine karşı olan önyargılarım kırılmaya başladı. bunun nedenleri var. birincisi maliyetinin çok da abartıldığı kadar absürt olmadığının hatta ve hatta olağan olduğunun farkına vardım. şöyle düşündüm bu kanıya varmadan evvel de: bir futbolcu düşünelim 22 yaşında olsun, sırbistan milli takımında oynuyor olsun ve son 4 sezonda 150 maça çıksın. ve bu oyuncuyu 2,5 milyon avro ve bol taksitle transfer ettiğimiz varsayılsın...

    eminim ki çoğumuz makul bulacaktık bunu. ama işte önceki transferlerden misal donk'tan falan sonra bir önyargı oluşuveriyor istemsizce. bunun oluşması mesele değil de sürdürmemek, inat etmemek çok önemli. ahmet çalık iyisiyle kötüsüyle geldi takımımıza, kendisi de fanatik galatasaraylıymış. ne yapacağız dursun'un günahını bu çocuktan mı çıkartalım? bence yatıralım arena'nın ortasına her taraftar bir tokat falan atsın. bu ne öfke yahu, bi durulalım. kendisini kaybedersek galatasaray da kaybeder, kazanırsak çok şey kazanırız.

    22 yaşında olmasına rağmen en az 28'lik olgunluğa sahip. özellikle dikkat ettim ilk onbir başladığı ilk maçta dahi savunmaya liderlik etti, sürekli carole, sabri ve linnes'i yönlendirdi. çok etkilendim açıkçası. vallahi ben çok beğendim 17 ocak elazığspor maçında. sertlik kattığı gibi çok iyi pozisyon alıyor. kendisinin yerinde semih veya hakan balta oynasa banko 2-3 defa arkaya adam kaçırırlardı. hakan ile semih oynadığında ne oluyor biliyor musunuz? semih yerini kaybedip hakan'ın dibine kayıyor, sabri semih'in boşluğunu dolduruyor sağdan atak yiyoruz gol oluyor. hakan öne çıkıp yerini kaybediyor, semih kademesine koşuyor yerli yersiz göbek boş kalıyor hop gol. ya da rakip hakan ile semih'in üstünden bir top aşırtıyor bizimkiler uçak geçiyormuş gibi bakıyorlar havaya ve yine gol yiyoruz.

    ahmet çalık ise çok daha kontrollü ama yeri geldiğinde sert, hamle yapan, baskı kuran, rakibin önünü iyi dolduran ve kaleye yönelik topları iyi kesen bir izlenim bıraktı ilk maçında. çok güzel özellikler. kendisinden beklentim yüksek değildi ama izleyince çok beğendim. serdar da kaliteli bir oyuncu ama sakatlandı işte. bu yüzden sezonun geri kalanında bir yeni stoper+ ahmet çalık oynaması takımımızın yararına olacaktır.

    linnes ahmet transfer carole

    bu defans hattının yaş ortalaması bize kıyasen düşük. linnes 25, ahmet 22, carole 24 yaşında. önlerinde kısmetse oynayacak olan tolga da 24 yaşında. ileride de genç oyuncularımız var garry ve bruma gibi. selçuk/ de jong yerine de genç bir futbolcu bulabilirsek yaş ortalamamız epey düşecek bu da gelecek adına umut verici.

    muslera(30)

    linnes(25) ahmet(22) transfer(30 diyelim) carole(24)

    tolga(24) selçuk(31)

    garry(26) sneijder(32) bruma(22)

    poldi(31)

    bu kadro ile sahaya çıkarsak ki oldukça muhtemel, yaş ortalamamız 26,5 oluyor.

    selçuk yerine 25 yaşlarında birini transfer ettiğimizde bu sayı 24-25 bandına inecektir. bu türkiye ve galatasaray için inması güç bir durum. türkiye'de dört büyükler içinde böyle genç yaş ortalaması hatırlamıyorum. fenerbahçe ve beşiktaş 28-29 bandında seyrederken bizim rekor seviyede genç olmamız çok çok çok güzel.

    bunu neden anlattım? demek istediğim şu, genç oyuncularımıza az biraz sabredelim. onları kazanırsak çok güzel bir gelecek bizleri bekliyor. arkalarında durmalı onlara güven vermeliyiz, böylece yönetimlerimiz de teknik heyetlerimiz de camia olarak devrime hazır olduğumuza kani olsunlar.

    edit: kara oğlanım 22 yaşındaymış, eh elimizde büyüdü anlamadık pek :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın