resim
Çağlar Söyüncü
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 30
    hiç unutmam, volkan şen bursaspor'da yeni yeni parlıyordu. biri ki maçta yıldızlaşmış o sezon adı sıkça büyüklerle anılmıştı. parladığı sezon öylece geçip gitti, ertesi sezona başlarken zannedersem zam falan almıştı kulübünden. yeni sezon hazırlıklarının sürdüğü kampta şöyle bir olay vuku bulmuştu: antrenmanda düz koşu yaptıkları esnada volkan, yeni aldığı son model iphone'u ile istanbul bağcılar tarzı müzikler açmış ve arkadaşlarına ''iphone olum buu boru değil'' falan diyordu.

    antrenmanın ortasında apaçi tarzı müzik açıp iphone'u ile hava atacak kadar görgüsüz ve ahlaksız yetiştirilmiş bir basit futbolcu işte. o gün büyük bir yıldız adayı olarak gösterilen volkan şen'in bugün görüp görebileceği en üst yer fenerbahçe olmuş, onda da takımda başka kanat olmadığında el mecbur bir haltmış gibi muamele çekilmiştir.

    bursaspor'da iken fenerbahçe transfer teklifi yapınca, onu yetiştiren camiaya karşı hadsizlik edip ''kafamda bursaspor'u bitirdim.'' demye cüret edebilmiştir mesela.

    çağlar ise izmirli. altınordu altyapısında yıllarca eğitim görmüş bir birey. birey diyorum çünkü altınordu altyapısında futbolculuktan önce birey olmak öğretilir. birey olma evresinin tamamlandığına inanılırsa futbol olarak yükleme yapılır. sloganı ''iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu'' olan bir kulüptür altınordu ve birisi ne kadar yetenekli olursa olsun eğer ki ahlaken bozuksa kapının önüne koyarlar. burada gençlere bir dünya görüşü tavsiyesinde bulunulur. ama dayatılmaz. gençlerden açık ve modern dünya görüşünü benimseyenler ilerletilir. kaptanlık dahi verilir yaşına bakılmaksızın. çağlar bu altyapının en önemli taşlardından biridir. duruşuyla ve görüşüyle volkan şen gibilerden farklı olduğu da yoruma kapalıdır.

    o yüzdendir ki çağlar söyüncü almanya'da ışıl ışıl parlar, tüm türkiye için gurur kaynağı olurken volkan burada taraftara, hakeme, rakip futbolcuya küfretmek ve saldırmakla meşguldür. dünya görüşü meselesi. çağlar'ın kariyeri boyunca bir maçta rakibine küfredeceğini sanmıyorum. bakın kariyeri boyunca diyorum çünkü bu çocuk bembeyaz tertemiz yetiştirilmiş bir birey bir sporcu. atatürk tanımına uyan ender sporcularımızdan.

    bu nedenledir ki ''iyi insan ve iyi vatandaş olmadan iyi futbolcu olamazsınız.'' gibi sözler söylemesinin bir şey olmakla ya da kariyerle ilgisi yoktur çünkü insanlığın başarıyla bir doğru orantılı ilişkisi yoktur. bu çocuğun yaşayışı ve fikri bu olduğu için öyle konuşmuş gösteriş olsun ya da şov olsun diye değil. bu çocuk gündem olmak, manşetleri süslemek istese bugün dört büyüklerden birinde oynuyor olurdu ama o doğru olanı, temiz olanı, insancıl olanı seçti.

    yürüyedursun, biz onunla daha şimdiden gurur duyuyoruz, ileride daha da çok duyacağız inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın