• 1482
    maçlarının tamamı '' bakın çoğu demiyorum '' çok zevkli olan takım.

    xavi ve guardiola gittikten ve luis enrique, neymar ve suarez geldikten sonra gerçekten izlemesi çok zevkli bir takım oldular. orta sahada top çevirme işini ikinci bölgede yapıyorlar ve oyunu soğutmak için değil daima gol aramak için kullanıyorlar bunu. ultra teknik oyuncuları ( 100 üzerinden 99 hepsi en az ) sayesinde izlerken gözleriniz kanamıyor. sahalar jilet zaten. sanki pes oynuyormuşsunuz gibi hiçbir top kontrolü zafiyeti yok.

    bana kalırsa genel kanının aksine en en en olmazsa olmaz oyuncuları sergio busquets. messi diyen arkadaşlar da tabiki çok haklı ama messi takımın bence hücum gücünü artıran önemli bir etmen sadece. ( sadece burada asla azımsanmak için kullanılmamıştır. messi denen yaratığı tartışmaya gerek yok )

    sergio busquets ise barcelona takım oyun felsefesinin temelini ve şeklini oluşturan, yani barcelona' nın son yıllara damga vurmasının temel sebebi olan oyun sisteminin en önemli yapıtaşı. bunu izlediğim 1 milyona yakın barcelona maçında idrak ettim.

    messi' nin olmadığı birçok maçı barcelona yine domine etti. 5-6 attı çok rahat.( tabi bu takımlar ortalama la liga takımları ) ama busquets ' in oynamadığı ender maçlarda ( bu gerçekten çok nadirdir zira busquets pek maç kaçırmaz ) ne yapacağını bilemeyen, orta sahada eli ayağına dolaşan bir barcelona izlediğimi birçok kez hatırlarım.

    2016-2017 sezonunu ele aldığımızda dani alves gittikten sonra orada oynayan vidal ve sergi roberto sabri gibi sırıtıyorlar yemin ederim.

    mesela sergi roberto. benim çok beğendiğim bir orta saha oyuncusu. ama bu adamı sağ beke koyunca sabri gibi duruyor. buradan okuyorsa kendisine sesleniyorum. kardeş sen ne zaman bir barça bekinin dan dun orta açtığını gördün? hayır bir de altyapıdansın. mal mal orta açıyorsun karambole karambole. barça' nın felsefesinde bu yoktur. sen hemen enrique' ye gidip yeniden orta sahada oynamak istediğini söylemelisin. ( bu arada orta sahada arda' dan bile iyi oynadığını düşünüyorum )

    bu sene transfer edilen lucas digne cuk oturmuş bir transfer. ama onun da çok eksikleri var. jordi alba' nın olmadığı maçlarda ufak tefek şeyler dışında idare etti. oyun felsefesini iyi anlamış barça' nın. barça' da güzel bir oyuncu transfer etmiş sistemine uygun.

    onun dışında barcelona' da bariz şekilde 3. orta saha eksikliği var. iniesta-busquets--x li orta sahada x' in yerinde oynayabilecek arda, rakitic, andre gomez, denis suarez gibi 4 adam mevcut. hatta sağ bek alınırsa sergi roberto' da olabilir. bu adamların hiçbiri bu sene buranın hakkını veremedi. buraya da uygun bir oyuncu şart barça için. bu 4 adamın 2' sini satıp gerekirse üstüne 20 milyon daha koyup parası neyse verip şöyle 70-80' e dünyanın en uygun oyuncusu oraya kimse alması lazım zira birçok maçta o bölge alarm verdi.

    bir de neymar konusuna değinmek istiyorum. iyi oynadığında dünyanın en iyi 3 oyuncusundan biri gibi oynayan, kötü oynadığında yasin öztekin' e bağlayan bir adam. kötüsü bazen çok kötü oluyor. hatta neymar yerine arda oynasa bu sene barça daha çok puan toplardı bu kesin. öyle kötü maçlar çıkardı. kendisinin düzelmesini bekliyoruz zira neymar da oynayınca barcelona f-16'ya dönüşüyor.

    devre arasında transfer için konuşulan isim (bkz: darijo srna) tam aradıkları adam. barça' nın yine yeniden oyun sistemine yatırım yaptığının bir başka kanıtı. kendisi 35 yaşındadır. 2 milyon euro bonservise bitebileceği konuşuyor. o konularla (bkz: quarkeboy) ilgilendiği için rol çalmak istemiyorum. buradan kendisi belki bilgi verir bize.

    size tavsiyem benim bu hayatta futbol önceliğim tabiki galatasaray. galatasaray' ın kaleye şut çekmeden bitirdiği maçları dahi ben heyecanla seyrediyorum. ama bu hayatta ben harbiden futbol izliyorum demek istiyorsanız bu barça' nın maçlarını kaçırmayın. messi'li, suarez' l, neymarlı, busquetsli, iniesta' lı kadro bir daha göremeyebilirsiniz.

    son olarak da messi ve iniesta' dan fazla bahsetmemiş olmamın sebebi çok iyi olmamaları değil, zaten arda turan sürekli bunları övdüğü için artık insanlara itici gelmeye başladı bence. bir de ben övmeyeyim dedim. teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın