resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 4630
    (bkz: azicik beyin kullanicimi)

    (bkz: azicik su tuketimi)

    boyle cumlelerle laf sokmaya calisan insanlara laf anlatmak mumkun degil biliyorum ama yine gonul razi gelmiyor bir sansimi deneyeyim;

    sneijder iyi oynadigi donemde "bu adami satan top olsun" demistim. bu o donemki performansi sabit alinarak yapilmis bir tespitti tabi ki. yoksa sneijder kariyerine kaleci olarak devam etmeye karar verirse bile bu adami satamazsiniz demek degildir. fazla iq'dan baskalarinin beyin kullaniminin pesine dusmuslerin bunu hemen anlamasi lazim.

    simdi de bruma'yi ovup ancak astronomik bir fiyata satilmasi gerekiyor derken, ileride isler simdiki gibi gitmedigi takdirde "uce bese bakmayin da satin artik bu adami" dersem, su tuketimini aksatmamanin elzem oldugunun farkinda olan zekasina hayran olunasi biricik yazarlar gelip "ama 3 sene once astronomik diyordun" diyeceklerse yardimci olmak adina entrymi favoriler arasina eklesin.

    ps: biliyorum yine anlamadin ve benim gunluk su tuketimimin derdindesin hala :)

    bir son not da ben duseyim bari zeka kupune: oncelikle nick altimi hatim etmen, yazdigim entryleri arastirip kendine malzeme cikarmaya calisman takdirimi kazandi.

    simdi tane tane ne demis arkadasimiz bir bakalim;

    henuz cok onemli 4 maddesine gecmeden yonetimden memnun olup istifa etmelerini istemeyen adam oldugum icin benimle munakasaya girmek istemiyor olusun dikkatimi cekti. kucuk bir kitapcik yazdin arkadasim su ana kadar, iyi ki tartismak istemiyorsun. eski entrylerimden tut da, nick altima kadar herseyi kurcalamissin. bir de tartismak istesen adresimi bulup toplu tufekli saldiracaksin herhalde.

    yonetimden memnunum ve istifa etmelerini istemiyorum sozumu aciklayayim cunku belli ki cok su tukettigin icin kafa biraz sulanmis. bunu yazmama sebep yonetim istifa basliginin sabitlenmesini isteyen taraftarlara karsi bir tavirdi. yonetim icin ayilip bayilmiyorum ama ortada baska ne bir aday var ne de secenek. bu yuzden boyle bos laflarla zaman kaybina karsiyim. ha yonetimi seve de bilirim yani. yaptiklari bir cok olumlu is oldu ama o konulara cok girmek istemiyorum cunku ancak su tuketen birinin yazabilecegi 4 maddeye bakacagiz daha.

    birinci maddede sneijder'i elestirebilecegimizi soylemis. bu konuda hem fikiriz.

    ikinci madde zamaninda ovdugun oyuncuyu gomebilirsin demis. tamam bunda da sorun yok.

    ucuncu maddemiz "zamaninda uce bese bakmadan imzalayin dedigin adama 4,5m aliyor oha diyemezsin" denmis burada ayriliyoruz. aslinda entryde bahsettim ama yine anlamayacaginin notunu da dusmustum. simdi elimizde bir sise su var*, sen bu bir sise suyu ictin cok begendin, sonra devam ettin bu marka sudan icmeye. senelik diger marka sulardan fazla para vererek begendigin suyu icmeye devam ettin. ben zaten su icmedigim icin benim oyle bir sorunum yok tabi. * neyse ben de sana diyorum ki; bu su cok iyi uce bese bakma baskasi kapmasin gelecek seneleri de garanti altina al. sonucta bol su icen bir arkadassin. sen de basiyorsun parayi 3 senelik bu suya bagliyorsun kendini. gel gelelim zaman icinde suyun kalitesi bozuluyor. ayni fiyata daha kaliteli baska sular var piyasada. biraz sure verelim falan diyoruz ama yok su duzelmiyor. ben de sana diyorum ki "ya biz bu suyun kalitesi bozulmaz diye uzun vadeli anlastik ama su cok bozdu. eh sen de su icen adamsin. bu anlasmayi baska birine devredelim de o parayla baska bir su markasiyla anlasma yapariz" diyorum. bunu soylememe engel teskil eden herhangi bir durum yok. bir kac sene evvel iyi kalite uretim yapmaya devam edecegini umdugumuz bir urun ile hakli olarak sozlesmemizi uzattik ama isler iyi gitmemeye basladi ve simdi elden cikarmamiz lazim diyoruz. bol su icen birinin buna tepki gostermesini anlamadim.

    dorduncu maddemiz yine eski entrylerimden bir guzelleme ile konu disina cikilmis ama cevap vereyim ki buna da cevap vermistim ancak bir aciklama daha elzem gozukuyor. ben kulubun muhasebecisi ya da yonetici degilim, hic birimizin de olmadigi gibi. bir transfer yapilacagi zaman tek baktigim sey futbolcunun takima katki saglayip saglamadigidir. kulup bir sponsor bulmus olabilir, yonetici cebinden karsiliyor olabilir vs. ben orasini bilmem. eger transfer o donem icin iyi bir futbolcunun transferiyse alin derim tabi ki. ancak gun olur devran doner, futbolcunun hic bir katki vermedigi gibi kulube de maddi olarak zarar verdigi alenen ortaya cikarsa, su icsem de icmesem de "bu adamin top oynadigi yok ve yattigi yerden sacma sapan paralar kazaniyor" diye elestirimi getiririm. alirken muhasebesine bakmadigim adami top oynamadan kazandigi paralar uzerinden elestirmek arasinda hic bir celiski yoktur.

    son muthis cikarimin icin tesekkurler. konuyu olabildigince acikladim umarim su icmemin senin icin bir mahsuru yoktur artik * *

    sonuc olarak bir de modem falan demissin ki vah ki vah! konusulan konuda surekli sacmaladigini farkeden birinin, eski farkli konulara gitmesi, olmuyorsa daha eski ve daha da farkli konulara gidip karsisindakini bu yolla zor duruma dusurmeye calisma acziyeti. yalniz sunu hatirlatayim sana kardesim, zaman akip gidiyor. insaniz, yasadiklarimizdan ders cikariyoruz, okuyoruz, ve en azindan dune gore gelisiyoruz. bunu yapamayan ve bir hayvan ya da bitki gibi sinirli ogrenme kapasitesi dolduktan sonra baska bilgilere tamamen kapali insanlar da yok degil tabi. eger o modem falan meselesiyle ilgili sen ya da bunu okuyan her kim varsa, kim merak ediyorsa ozelden mesaj atsin, seviyesini su ictin icmedinden yukari tasiyabilen herkesle guzelce konusuruz. ha biliyorum ki senin vaktin bunun icin cok kiymetlidir yazmazsin. ancak boyle kendine avantaj saglamak icin yillar oncesinden cumleler cimbizlayip suyunu yudumlarsin. aynen devam!
App Store'dan indirin Google Play'den alın