resim
Axel Laurent Angel Lambert Witsel
Takım:Atlético Madrid
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.86
Uyruk:Belçika
  • 55
    vizyonsuzlukla alakası yok yaptığının. 2 sene çin'de oynasa 40m € kazanıyor beyler, avrupada kazanacağı 6-7m € civarı. insanların tercihlerini yargılamaktan vazgeçin, yarın birgün 7-8 katı kazanacağınız bir iş teklifi gelse koşa koşa gidersiniz.

    insanların ailesi var, çocukları var. futbolcuların çoğu geçim sıkıntısı çekmiştir küçükken. juventus'a falan gitse başarı sağlayacağının bir garantisi falan yok ayrıca. sürekli oynayacağının falan da bir garantisi yok. sporcuların hiçbirisine vizyon denilmez, bu adamlar vücutlarıyla para kazanan insanlar ve zaman onlar için kısıtlı, futbolu bıraktıktan sonra yapabilecekleri bir iş, ellerinde bir diploma yok. ayrıca world class bir oyuncu da değil witsel, maksimum 32-33 yaşına kadar doğru düzgün kontrat alabilir. 6 ay sonra avrupada oynarken başına kariyerinin ilerisini etkileyebilecek bir kötü sakatlık gelse daha kontrat bulamaz.

    ayrıca ronaldo ile kıyaslanması da saçma. forbes'a göre ronaldo yılda kontrat'ının 3 katını futbol dışı, endorsements denen şeylerden alıyor. david beckham örneği var göz önünde. adamın serveti 700m €, bunun ne kadarını kontratlardan kazanmıştır sizce? reklamlar, sponsor anlaşmaları, gayrimenkuller, yatırımlar.. ronaldo bir reklamdan 4-5m € para kazanıyor, başarılı bir futbolcu olmasından değil, pazarlanabilir, medyatik bir yüz ve ikon olmasından dolayı. witsel ile mukayese edilemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın