resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 191
    gereksiz transfer.

    semih < ahmet = serdar < koray günter benim gözümde. koray'ın sakatlıktan ne şekilde dönebileceğini bilmiyorum ancak boy, ayak düzgünlüğü olarak aralarında en genç isim olan koray'ın hepsinden yetenekli ve uzun vadede hepsinden büyük futbolcu olacağına halen inanıyorum.

    bununla birlikte ahmet çalık da kısa bir topçu. bir takımın stoper hattı 1.82 boy ortalamasına sahip olmamalıdır.

    yabancı kuralı nedeniyle belirli bir sayıda türk futbolcumuzun olması lazım. ancak stoper bölgesi, özellikle takımımızın içinde bulunduğu koşullar çerçevesinde o kadar kritik bir bölge ki, tıpkı 10 numarayı zamanında sneijder'e emanet edip unuttuğumuz gibi, bu bölgeye de tartışılmayacak bir isim transfer etmemiz gerekiyor.

    ahmet çalık bu isim değil; burası çok net.

    kaldı ki sezon sonu serdar ve koray dönüyor olacaklar. bu nedenle de bence gidip ahmet çalık satın alınacağına, gözden düşmüş veya sakatlıktan 1 ay önce falan çıkmış, tercihen uzun boylu bir stoper aramamız gerekiyor. eğer ölmedi ise andrea ranocchia yapabilir bu işi. izlediğim inter maçlarından yola çıkarak söylüyorum ki oynamıyor eskisi kadar. ancak interde oynamayan, italya milli takımı formasını da giymiş 1.90 boyunda bir stoper bu ülkede duvar olur. seneye bonservisi alınarak koray ile tandem yapıldığında yan toptan gol yeme sorunumuzu kökten çözebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın