resim
Jeremain Marciano Lens
Takım:FC Versailles
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.78
Uyruk:Hollanda
  • 101
    29 yaşındaki kanat oyuncusudur.

    hızlıdır. hız, doğal bir yetenektir. sonradan geliştirilmesi zordur. güç ise; çalışmayla ve yaşla da alakalı bir şeydir. ama şunu bilelim; lens, 22 yaşında bu kadar güçlü değildi.

    kendisi hollanda altyapısı görmüştür. altyapısı bu nedenden ötürü sağlamdır. premier lig havası solumuştur; oradan geldi. premier ligin ortalama, hatta kötü bir futbolcusu bile burada fark yaratabilir. çünkü türkiye ligi çok kalitesiz. örneklerini görmüştük önceki yıllarda da. en basitinden elmander. premier lig'in ortalama bir topçusu bile değildi belki. burada yaptıkları malum...

    gelelim en güzel meseleye; bruma ve kendisi arasında bir seçim yaparsam, bruma'yı seçerim. hayır komşunun tavuğu olduğundan ötürü değil. çünkü bruma daha yetenekli.

    lens kötü bir futbolcu mu? asla değil. hatta şu an ligin en iyi kanat performansını gösteren futbolcu bence de. diyeceksiniz ki "madem bruma daha yetenekli, lens nasıl en iyi kanat oluyor?" ben de size "önce sakin ol" derim.

    lens performansının büyük kısmını tecrübesine borçlu. yeteneği de var. yetenek ve tecrübe birleşince ortaya türkiye liginde böyle bir performans çıkıyor işte.

    lizbon çıkışlı bruma kariyerinde radikal bir değişiklik yaparak galatasaray'a geldi 20 yaşında. potansiyeli var, beklenti yüksek. zira bonservisine 12 milyon euro ödendi. bu ekstra bir yük.

    gelir gelmez de klüp içerisinde sıkıntılar yaşandı. teknik direktör değişikliği vesaire. ve sonra asıl tehlike; diz bağları koptu. 6 ay futboldan uzak kaldı.

    bu, kariyerinin başlarındaki bir futbolcu için başa gelecek en büyük belalardan biri. böyle bir sakatlıktan sonra toparlamak çok güç. öyle de oldu zaten. döndükten sonra pek oynayamadı. daha sonra da real sociead'a kiralandı. orada da iyi bir performans gösteremedi. ama bu tecrübe dönüşünde olumlu gelişmelerini görmemize sebep oldu.

    hala bruma'nın eksik yönleri var. hala geliştirmesi gereken çok özelliği var. ama deniyor. yırtıcı. öz güveni yüksek. mesela ilk haftalarda topu alıp dümdüz dripling atarken şimdilerde topu alıyor, sağına çekiyor, orta alana doğru kat ediyor. farklı oyun tercihleri düşünüyor, farklı özelliklerini yansıtmaya çalışıyor.

    bruma'nın yaşındayken de şimdi bayıla bayıla izlediğiniz lens, hollanda liginde sıradan bir kanattı. potansiyeli elbette vardı. ama dünya devlerinin gözüne girecek kadar yoktu. az alkmaar ve nec nijmegeen arasında mekik dokuyordu. kariyerinde varabildiği en iyi takım sunderland oldu.

    hala arayış içinde, hala potansiyeline ulaşma uğraşı gösteren 22 yaşındaki bir futbolcuyla en iyi günlerine ulaşmış bir futbolcuyu eşleştirmek doğru değil. ama seçim yapmak zorunda olduğunda; büyük kulüpler de bruma der.

    çünkü sunderland dahi gerek görmeyip lens'i fenerbahçe'ye kiraladığında, büyük takımlardan kimse onu düşünmedi. ama çok değil, birkaç hafta önce bruma için burada hepiniz "20 milyon euro'ya chelsea'ye gidiyormuş. bu büyük bir hata!" dediniz. adının chelsea ve arsenal ile geçtiği pek çok yabancı/ulusal haber gördük.

    neyse. konu lens'ten bruma'ya geldi çünkü çok alakasız, saçma entrylere tanıklık ettim. yapmayın etmeyin arkadaşlar. lens izlemesi çok zevkli, çok kaliteli bir futbolcu. hatta eğer fenerbahçe yerine biz kiralamış olsaydık şu an ligin zirvesindeydik eminim.

    ama bruma'yı yabana atmayın. o farklı bir yerde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın