• 5
    tesisin kurulmasına önderlik eden jean pierre meersseman isimli bir şiropraktörtür(u: insan vücudundaki kemik ve kaslarda meydana gelen bozuklukları elle veya çeşitli aygıtları kullanarak tedavi eden kişi). kurulmasına vesile olan olayınsa milan'ın 2000'de yaptığı fernando redondo transferi olduğu söylenir. bilindiği üzere real'de mükemmel ötesi oynayan, deep-lying playmaker'ların atası arjantin'in gururu redondo; milan'a gerçekleşen sansasyonel transferinden sonra daha siftah bile yapamadan antrenmanda sakatlanıp 2,5 sene boyunca sakatlık illetiyle boğuşmuştu. sakatlık dönüşü fasulyeden 1,5 sezon daha takılıp 34 yaşında futbolu bırakmıştı. neyse, o uzun mevzu ama işin özü şu ki bu fiyasko milan'ın içinde maddi manevi öyle bir patlar ki milanlab'in temelleri atılır ve 2002'de faaliyete geçer.

    kimisine göre maldini, costacurta, inzaghi, gattuso, seedorf, nesta gibi adamların 30'larını devirmesini ve dahi 40'larını görmesini sağlayan; cafu, stam, beckham gibi yaşı geçmiş adamların transfer edilebileceğini söyleyip bunlardan alınabilecek en üst verimi alan bu tesistir. milanlab'in aynı zamanda kaka ve şeva'nın bitmeye başladığını sezinleyip yönetime satılmalarını salık verdiği de söylenir ki zaman bu kararların doğruluğunu ortaya koydu.

    kimisi de milanlab'in abartıldığını zira açıldıktan sonra da birçok futbolcunun sakatlık geçirdiğini söylüyor. (bkz: nesta)

    bir de milanlab'in maharetlerinin milan'a pahalıya patladığını söyleyenler var. kulübün, ihtiyarlardan süper verim alınca takımı gençleştirmeyi göz ardı ettiğini ve bunun da uzun vadede kulübe zararı dokunduğunu düşünüyorlar.

    kesin olansa şu ki milanlab kurulduktan sonra milan, hemen hemen aynı çekirdek kadroyla 3 kez şl finali görüp bunlardan ikisini kazandı ve 2007'de şl'yi kazanan milan takımı 31 küsur yaş ortalamasıyla bu kupayı kazanan en yaşlı takım olma unvanını halen koruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın