• 38
    kendisi hakkında yazılan yanlış bilgileri düzletmek isterim.

    öncelikle, bir çoğunuz biliyor, nba bu sezon başında oyuncular bazında maaş arttırımına gitti. sezon başında kontratı biten mike conley, al horford gibi adamlar nba'in en çok para kazanan oyuncuları oldu. mozgov gibi çöpler yıllık 16 milyon dolar gibi uçuk kontratlar aldı. aynı şekilde udoh da bir sürü kontrat teklifi aldı ama hiç biri bu düzeyde değildi. peki neden?

    nba'de saçma bir algı vardır. zamanında nba'de oynayıp çok da başarılı olamadıysanız, üstüne bir de nba'den ayrılmışsanız çok büyük bir ön yargıya maruz kalırsınız. tam tersi de mevcut. zamanında biraz nba'de iyi oynarsanız, sonra başka bir yerde batırsanız bile hep o nba'de yaptıklarınızı hatırlarlar. en güncel örneği sasha vujacic olabilir. belki best balıkesir'de zor oynayabilecek adam new york knicks oyuncusu.

    peki udoh ne zaman nba'e gidecek?

    yazımın başında dediğim gibi nba maaş arttırımına gitti. önümüzdeki sene ise yine bir arttırım olacak. bir anda tavana çıkarıp dengeleri altüst etmek yerine yıllara bölerek yaptılar bu işi. yani seneye en çok kazanacak olan oyuncu daha büyük bir kontrat alarak tarihe geçecek, bu isim de curry olacak zaten. konumuza döneyim. işte udoh da bu arttırımı bekliyor. bu sezon 5 milyon dolarlık bir teklif aldıysa önümüzdeki sene bu teklif 10 milyon olacak. belki daha fazla. bu yüzden harika bir karar verdi udoh.

    ayrıca neden fenerde kaldığını da açıklayayım. kendisi inandığı bir projeye falan kalmadı. yok öyle bir proje. hem yukarıda bahsettiğim nedenler + kendisine en fazla parayı veren takıma gitti. şu an avrupa'da en çok kazanan isim kendisi(u: küçük farklarla jan vesely de olabilir, şu maaşlar net açıklanmadığı için bilemiyoruz ama en çok kazanan amerikalı olduğu kesin). 2.5 milyon eurodan fazla para kazanıyor. bu parayı avrupa'da verebilecek zaten iki takım var. fener ve csk. fener verdi, oraya gitti. kontratı zaten 1+1 yıllık. ikinci yılı nba çıkışlı. kısacası seneye gidiyor o projelere inanan adam!

    son olarak vergi cenneti olan türkiye'deki 2.5 milyon euro nba'deki bir çok eyaletin 5 milyon dolarına yakın bir para. hatta fazla olduğu yerler bile olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın