resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4776
    insan gibi insandır kendisi. ne var ki teknik direktörlüğü bu denli muazzam değildir. ilk inter dönemi fena değildi, italya'da şike davası meydana çıkmasa bu başarıları yakalayamazdı. 1 şampiyonluk zaten federasyondan hediye geldi. diğerleri de tek tük tıngır mıngırdı işte. juve'nin olmadığı, lazio, fiorentina, milan gibi kulüplerin büyük kayıplar verdiği dönemde dahi ligte bir baskınlık kuramamıştı. ancak aldığı kupalar ismini markalaştırmaya yetti o dönem.

    hatta paralarla oynayan yapay dev manchester city, her teknik direktörü getirebilecekken bu oluşumun başına mancini'yi getirdi.

    zaten bana kalırsa mancini'nin en büyük başarıları city dönemine aittir. her şeyden önce "çok transfer yapıyor" diye eleştirilen adam manchester city'nin bugünkü omurgasını kurdu taa 6-7 yıl evvelden. onun aldığı yaya toure'ler, nasri'ler, silva'lar, aguero'lar bugün dahi manchester city'i taşıyan isimler. sir alex ferguson gibi bi isimle yarışıp şampiyonluk kazanması da herhalde bu dünyada yaşanabilecek en büyük gururlardan olsa gerek. avrupa'da hep başarısızdı, grupları geçemedi hiç. ligte bence en iyi performansını gösterdi manchester city döneminde kariyerinin.

    ancak galatasaray ve inter dönemleri çok kötü geçmiştir. galatasaray'da iç sahada inanılmaz güzel futbol oynatsa da 3 ay deplasman kazanamamak korkunçtur.

    inter döneminde ise bir ara şampiyon olacak gibi oldu ama sonrasında guarin'i satmasıyla beraber takımı çökertti. keza çok isteyip aldırdığı shaqiri'yi aynı fiyata daha yaz kampı başlamadan sattırdı. ve daha da komiği 40 milyon avroya aldığı kondogbia'yı beğenmeyip yedekte çürümeye bıraktı.

    pogba ile yarışan kondogbia mancini'nin saçma sevdaları yüzünden hiç oldu. ya da gitti 33lük melo'yu falan aldı. ne yapacaksın sen melo'yu. adam zaten fiziken bitmiş, 7 km'den fazla koşamıyor. sen seria a gibi fizik gücün allah'ının ortaya konduğu ligte 7 km koşan ön libero ile ne yapacaksın şampiyonluk potasında?

    velhasıl iyi adamdır, teknik direktörlüğü de fena değildir aslında ama bazen çok inatçı davranıp emeğini hiç edebiliyor. yine de mevcut italyan hocalar içinde ancelotti ve bir iki isimle beraber en tepededir. prandelli gibi saçma sapan floransa köylüleri ile mukayese edilmemelidir kanımca.

    bizde gösterdiği rezil deplasman karnesine rağmen eğer imkan olsa ben de kendisini tekrardan bu kulüpte görmek isterdim.

    reyis sen gittin demirin tuncuna teknik direktörün riekerink bey'ine kaldık. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın