• 10
    (bkz: nfl 2016-2017 sezonu/@soothsayer)

    tekrardan merhaba. bu hafta nfl'de baya dominant performanslar izledik. özellikle takımım giants'ın ligin lideri dallas cowboys'a gösterdiği savunma performansı muazzam ötesiydi. ligin en skorer takımlarından birini sadece 7, evet sadece 7 sayıda tuttuk. bu haftaya kadar sadece 2 interception yapan çaylak yıldız dak prescott bu maçta 2 interception yaptı. ama ben diyordum size dak ve zek rookie wall'a çarpacak. bu maç o olacak diye. tamam zek yine 100 yard koştu ama dak resmen batırdı. dedim dedim inanmadınız bak minnina ne oldu şimdi ? (sözlüğümüzün dallas cowboys yazarıdır kendileri) tabii bizim o-line yine rezaletti. ereck flowers denen adam new york halkını hasta etmek için dünyaya gelmiş sanki. yani eli interception atar, sacklenir ama fumble yapmazdı. bu maç 2 kez fumble yaptı. düşünün o kadar kötü bir o-line'ımız var allahtan justin pugh reyiz bu hafta geliyor ve bu haftaki konuğumuz detroit lions. ligin en iyi takımlarından biriler. matthew stafford (her bu adamdan bahsettiğimde google'a ismini aratıyorum doğru yazmışmıyım diye..) şahsen benim 3 mvp adayımdan biri. kazandırdığı 8 maçı da son çeyrekte kazandırdı. çok güzel oynuyor ki önceden dediğim gibi müthiş isabetli oynuyor. yani evet yıllarca calvin johnson ile oynamasının da payı var ama o gittikten sonra bile muazzam oynuyor. tabi bu hafta bambaşka bir savunma moduyla karşılaşacak ve bu onun mvp koşusundaki en önemli sınavlarından biri. aynı zamanda play-off içinde.. nfc north'da işler iyice çılgınlaşmaya başladı. çünkü aaron rodgers geri döndü. geçen hafta 2 mvp adayım olarak matthew stafford ve derek carr demiştim ve aaron rodgers'ı o potaya almamıştım bu hafta artık o raddeye geldi. harika oynuyor. yani üstündeki o bulanıklığı attı, ne problemi varsa halletti ve koşu opsiyonu olmayan takımın hem koşu opsiyonu oldu hem deli gibi pas atıyor. seattle'a yaptığı neydi öyle ? üstelik sakat sakat. an itibari ile ligin td lideri. jordy nelson'ın bu sene sağlıklı olmasından sonra eski günlere müthiş döndüler ve ligin en fazla td yapan ikilisi konumundalar. rodgers bu sene de play-off yapmak isteyecektir ama bunun için önlerindeki 3 maçı da kazanmaları lazım. ki bu 3 rakibi; bears, vikings ve lions. oy anam oy. bears kötü giden sezonunda çalmak isteyecektir. vikings dengesiz bir takım ama dereceleri packers ile aynı ve son maç green bay ve detroit maçı olacağı için kesinlikle abanacaklardır. nfc north, bears dışında bütün takımların play-off yapma ihtimali olan bir yer. çılgınlık mekanı resmen. tabii ben şahsen rodgers'ı görmek isterim play-off'ta. play-off denince tom brady'den sonra aklıma o gelir. bakalım bu haftaki maçlar dehşet olacak kısacası. hele giants içeride detroit'i yenerse ki yenmemiz baya olasıdır. nfc north'da çarşı pazar karışır. ki giants'ın "seri öldüren" takım olduğunu düşünürsek bu olasıdır.

    giants'a geri dönecek olursak eli bu sene mvp olarak çıktığı yolda köftehor olarak devam ediyor.. tabii başta dediğim gibi o-line'ımızın suçu daha büyük ama yaptığı interception'ları browns'da oynamış herhangi bir qb yapmaz. o kadar kötü kararlar veriyor bazen başkomutan elisha nelson manning. ama bize bu sporu sevdiren adam olduğu için bir şey diyemiyoruz. play-off'a katılalım hele o zaman zaten coşacaktır. güvenimiz tam. odell ise benim verdiğim nasihatı ciddiye almış olacak ki gayet düzgün ve efendi gibi oynadı. böyle oyna canımızı verelim, uğrunda bağrımıza taş dökelim odell baba.. odell'in slant oyunlarının hastasıyım. aşırı çabuk ve çok kıvrak olduğu için slant oyunları çoğu zaman muazzam işliyor. ama işin tuhaf yanı kolay savunmalara slant oyunu yapamazken baltimore ve dallas gibi zorlu takımlara karşı yaptı bunu. tuhaf adam gerçekten.

    bu hafta beni şoke eden takıma gelecek olursak; seahawks'ın bu sene superbowl görmesi mucize olur. takım ruhlarına hastayım. sherman ve ekibi gerçekten gaz verme konusunda fatih terimden beterler ama hücüm opsiyonları aşırı kısıtlı. o kadar kısıtlı ki russell wilson aka iman reyiz bu hafta tam 5 interception yaptı. -caps lock açık- tam tamina 5 tane -caps lock kapalı- yani muazzam kötü bir performans. ama maçı izlerseniz aslında interceptionların ne kadar saçma sapan olduğunu anlarsınız. birinci interception dışında wilson'ın çok fazla suçu yok. kalan 4 tanenin ikisi seken adamdan gidiyor zaten. keriz interception'ı resmen. yani graham ligin en iyi tight endlerinden biri ama o çok formda değilken, koşu hücümları da yokken seahawks'ın hücümu kangrene dönüyor resmen. dengesiz takımlar. bakalım nereye kadar gidecek böyle. geçen seneki cardinals olsaydı zaten bu sene play-off'a katılamazlardı bile. tabii pete carroll bir sihirbaz. yine bir şey düşünüyordur nfl'in alex ferguson'u..

    bu arada afc'ye gelecek olursak chiefs ligin en iyi special team'ine sahip olabilir. yine punt return'ü sayıya çevirdiler. ki punt return gerçekten çok değerli bir sayı türüdür benim gözümde. tyreek hill bu haftada punt return sayısı yaparken bunu ligin en çılgın takımlarından biri oakland raiders'a karşı yaptı. tyreek hill demişken kendisi 94'lü bir wr'dır ve gençlerde dünya şampiyonluğu olan bir koşucu aynı zamanda. kansas ekibini ve hocasını da tebrik etmek lazım yani helal olsun iyi monte etmişler adamı.

    geçen hafta baltimore'dan bahsederken justin tucker'ı övmüştüm ve fg kaçırmıyor demiştim. bu hafta kaçırdı. hem de patriots maçında bloklandı. yani tabii adamın pek suçu sayılmaz bu ama kaçırdı sonuç olarak. üstelik patriots'a yenilerek steelers'ın önünü açtılar ve play-off şanslarını zora soktular. ki ikinci yarı iyi oynadılar ama işte hep denildiği gibi patriots'ı hep yenebileceğini düşünürsün maç içinde ama süre aleyhine geçtiğini anlamadan biter. tom brady, nfl'in michael jordan'ıdır. başka diyebileceğim bir laf yok bu konuda açıkcası bundan öte bir lafta yok adam için. 406 yard yaptı yine. üstelik gronk yok. peeeeeh.

    steelers demişken le'veon bell bu hafta tarihe geçecek bir performansa imza attı ve tam 286 yard koşup 3td yaptı. oha. ligin en dominant rblerinden birisi olduğunu biliyorduk zaten de 286 yard nedir abi. rakibin toplam yardından daha fazla koşmuş hayvan herif. yuh. çüş. bu sene çok dominant rb performansları izliyoruz. ki all-pro seçiminde en çok zorlanılacak bölge rb bölgesi olacaktır. yani zek var, david johnson var, bell var, jay ajayi var, demarco murray var, melvin gordon var, lesean mccoy var, blount var. hangisini seçeceksin ? ben zek ve david johnson'ı seçerdim şahsen. tabii diğer oyuncular da çok değerli işler yapıyorlar, o yüzden oldukça zor bir karar var.

    bu haftanın flaş skorlarından birini de titans evinde broncos'u yenerek yaptı. titans'ı sadece 13 sayıda tutmaların rağmen skor ve koşu seçeneği kısıtlı olunca broncos'un yenilmesi kaçınılmaz oldu. ki ligin en sıkıcı division'ı afc south'da işler karıştı. açıkcası ben şahsen houston play-off'a giderse çok üzülürüm. kim gitsin ? tennesse gitsin. colts'da gitmesin. andrew luck'ı severim ama mariota daha çok hak ediyor. yani colts da gitsin tamam okey de houston gitmesin. futbol tanrıları çağrıma cevap verir umarım :(

    son olarak bir kovulma haberiyle yazıyı noktayalalım. rams'in koçu jeff fisher'ı kontratını uzattıktan 1 hafta bile geçmeden kovdu. kontratı uzatması şaşırtıcıyken hemen kovulması amerikan basınını şoke etmiş durumda. harbi şahsen türkiyede böyle durumlara alışık olan ben bile şaşırdım. tabii bu sene çok yanlış yaptı koç. goff'u oynatmayışı, ofansif tercihleri falan rezaletti. todd gurley'den bile yararlanamadı adam. rams, los angeles yapılanmasını bakalım nasıl sürdürecek. koç fisher'ı da hayatında başarılar dileyerek yazıyı noktalıyorum :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın