resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 4551
    arkasında çizgiye inen bir bekle oynaması gerekiyor. 25 kasım 2016 galatasaray bursaspor maçında gördük. ters ayakla sol bek mevkinde oynayan martin linnes bile ne kadar etkili olduğu ceza sahasına girerek. bruma rakibin en az iki oyuncuyla tutmak zorunda olduğu ve aldığı topla içeriye kat eden bir kanat oyuncusu. arkasında çizgiye inen ve tehlikeli ortalar açan bir bek olsa sol kanadımız tutulmaz. en göz önünde olan örnek olarak caner erkin ile oynasaydı bruma etkisi 3 katına çıkardı ki şuanki etkisini düşündüğümüzde varın, siz hesaplayın. lionel carole, bruma'yı tamamlayabilecek bir bek değil. bruma'yı tamamlayabilecek bek rakip yarı sahanın ortasından bile sert ortalar kesebilecek ve sık sık çizgiye inecek bir bek olmalı. carole daha çok pas yapmayı seviyor ve orta açmaktan kaçınıyor, açacak olduğunda da rakip oyuncuyu bekleyip üstüne nişanlıyor.

    ters kanadında ise mutlaka çizgiye inen ve sık orta açan bir kanat oyuncusu olmalı. böylece rakip savunma göbeği kapatarak önlem alamaz ve daha geniş durmak zorunda kalır. bu da hücum oyuncularımızın markajını zorlaştırır. yasin öztekin de bruma gibi sürekli içeriye kat eden bir oyuncu olduğundan o da bruma'yı tamamlayamıyor. yine bilindik bir örnek jesus navas gibi bir sağ kanat oyuncusu ile bruma'nın faydası artar. bu kanat oyuncusunun arkasındaki bek ise sol beke nazaran daha savunmacı olmalı. çünkü bruma'nın arkasındaki bek hücumcu bek olacak.

    bir de oynanacak sisteme göre pivot forvetin yanında ceza sahasının içine girip bruma'ya duvar olabilecek bir orta saha oyuncusu ya da ikinci forvet oyuncusu olmalı. bu oyuncu aynı zamanda kenarlardan gelecek ortalarda da tehlike yaratmalı. lukas podolski bence bu tanıma uyuyor.

    iki tane tolga ciğerci ve hamleli, hızlı sol stoper (sol bekin açıklarını kapatması için.) ve hava toplarında uzman, lider bir sağ stoper ile takımı bruma'dan en çok faydayı sağlayacak şekilde kurabiliriz. tabi eğer takımı bu kara oğlanın üzerine inşa etmeyi düşünüyorsak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın