• 2
    sudamericana kupasının elim bir uçak kazası geçiren rakipleri chapecoense takımına verilmesi için conmebol'a başvuru yapmış kolombiya'nın köklü kulüplerinden biri. bu erdemli hareketlerinin sonucu olarak kanımca verilebilecek en güzel karar kupanın ortadan ikiye ayrılıp hem nacional hem de chapecoense takımlarının şampiyon ilan edilmesidir.

    ayrıca bu takım son dönemlerde narcos dizisiyle tekrar gündeme gelmiş olan, 80'li yılların ortasından 90'lı yılların başına kadar dünyanın en büyük uyuşturucu çetisini kurmuş olan pablo escobar'ın da tuttuğu takımdır ve kara parasını aklamak için defalarca bu takıma bağışlar, tesisler ve yatırımlar yapmıştır. karşılığında atletico nacional takımı 89 yılında libertadores kupasını kazanmıştır.

    takım geçtiğimiz sezon da güney amerika'nın en büyük kupası olan libertadores'i 2016 temmuz ayında kazanarak pablo escobar döneminden sonra bu başarıyı tekrarlamış, bu sezon kupa 2 olan sudamericana'da finale çıkmış ve escobar dönemden beri en başarılı ritimlerini yaşamaktadırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın