resim
Nigel de Jong
Görev:Sportif Direktör
Takım:Hollanda
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 684
    spor basınındaki sözde objektif, özde yandaş adamlar tarafından "selçuk - tolga ikilisi, de jong ile oluşacak her türlü ikiliden daha iyidir" şeklinde yorumlar yapılmakta. özellikle bursaspor maçından sonra bu tip yorumların sayısı bir hayli arttı. bir kere bu takım şampiyon olacaksa, şampiyonluğu geçtim sahada rakibini psikolojik olarak korkutacaksa, iki oyuncu mutlaka sahada olmalı. biri rakibini döve döve kaleden uzak tutmaya çalışan serdar aziz, diğeri de topa gelişinden bile rakibi ürküten de jong'tur.

    melo'nun gidişinden sonra hem oyun anlamında çöktük, hem de sertlik anlamında. belki melo kadar ofansa yardımcı olmayacaktır kendisi, ama pozisyon bilgisi o kadar iyi ki, çoğu atak daha rakibe pas olarak ulaşmadan hamlesini yapıp, kesiyor. böyle bir oyuncu kadronuzdaysa ve sağlıklıysa onu yedek tutmak lüks oğlu lüks olur. tolga defansif anlamda gayet katkı sağlıyor takıma ancak şutları o kadar kötü ki, ben hayatımda bu kadar kötü şut atan orta saha oyuncusu görmedim, hürriyet güçer bile messi kalıyor kendisinin yanında.

    muhtemelen tolga'nın yerine de jong oynatılacaktır bundan sonra. malum selçuk'u kesmek de pek yapılabilir bir durum değil şu aralar, oyun anlamında demiyorum bunu, üç senedir berbat oynuyor zaten, ama adam pimi çekilmiş huzursuzluk ve kaos bombası resmen. fener maçında yedek kaldı diye kulüp birbirine girdi. o yüzden belli bir süre ertelendiğini düşünüyorum selçuk ile alakalı operasyonun. riekerink muhtemelen bu sebepten dolayı de jong- selçuk ikilisini deneyecektir. 400 olmadı, diyelim ki 300 oldu o da olumlu yani. şikecilerin ve jimnastikçilerin yazarlarının de jong'a şimdiden cephe almaları, yeni bir melo vakası istememelerinden kaynaklanmakta. bizim buna karşı potansiyel anlamında çok yüksek verim alabileceğimiz, kariyeri de mükemmel olan bu oyuncunun yanında olmamız lazım diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın