• 8
    (bkz: nfl 2016-2017 sezonu/@soothsayer)

    öncelikle merhaba. 2 haftalık bir aranın ardından nfl yazılarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. veee, evet, takımım giants şu an itibari ile 8-3 derecesiyle nfc'in en iyi 2. takımı. iyi gidiyoruz. son 2 haftadır ilay(eli) top kaybı yapmıyor. evet pass yard sayısı düştü ama daha güvenli ve düzgün oynuyoruz. son 2 haftadır kötü takımlarla oynuyoruz ama bilenler bilir ki nfl'de üst üste kaybeden takımlarla oynamak her zaman kötü ve risklidir. size patlayabilirler. bears az kalsın patlıyordu ama browns'a bu imkanı tanımadı d-line'ımız. d-line'ımız harbi canavarlardan oluşuyor. bu maçta da d-line'ımız fazlasıyla ön plandaydı ki jpp'nin fumble dönüşü sayıya gitmesi muazzam oldu bizim için. şimdi önümüzde "sezonun en kritik maçı var". bu senenin büyük hayalkırıklıklarından steelers'a gidiyoruz ama bilenler bilir, steelers'ın ölüsü halen steelers'dır. d-line'ımız en büyük sınavını verecek çünkü hem rush hem pass oyunu üst düzey bir takım steelers. eğer superbowl yolunda iddialı olacaksak bunu ispatlamamız lazım. bu arada biz 6. maçımızı üst üste kazanırken diğer rakiplerimiz ne yaptı ? green bay ve vikings yine kaybetti ki bizim için baya baya baya iyi oldu bu. üstelik bu hafta dallas'da redskins'i yenince baya önümüz açıldı. ama tabii nfl'de neler olur bilinmez. her takımın bir hikayesi var ve bizim hikayemizde en kötü 5 maç oynayan takım olarak bitebilir bu sezon. ama sanmıyorum. bence bir şeyler yapabiliriz yani hem de baya iyi şeyler. landon collins bu senenin en iyi savunma oyuncusu olarak gösteriliyor. eli manning halen eli manning. obj, cruz ve genç shepard 3lüsü ile dinamik bir reciever oyunumuz var ve öyle yada böyle takım rush yapıyor. elbette ezekiel elliot'un tek başına bir maçta yaptığını 2-3 maçta yapıyoruz ama olsun. aşama, aşamadır. her galibiyet, galibiyettir ve şu an olarak ligin güçlü takımlarından biriyiz.

    rakiplere geri dönecek olursak aaron rodgers'ı ligin en kötü takımına koysan yine play-off oynattırır ama bu sene gitmiş gibi duruyor. bu sene iyi bir d-line'ı olsaydı şampiyon bile olabilirdi. evet kafası karışık ve normale göre bulanık oynuyor ama halen baya iyi. a-rod sonuçta. ne kadar kötü olabilir ki ?dallas'a gelecek olursak halen iyi ama bu kadar iyi gitmelerine seviniyorum açıkcası çünkü işimize yarıyor bizim. ve bence dallas 2. yenilgisini yine takımım giants'a alacak. o rookie wall elbet çarpacak. dak elbet batıracak ve elbet zek koşamayacak.

    drew brees.. üst düzey oynuyor, yani harbi üst düzey. dün kusursuz oynadı. ki 49 sayı attılar. ki bu benim giants'ın 2 maçta attığı sayıya eşit. bu arada 49 sayıyı draft'ın 1 numaralı pick'i jared goff'un takımı rams'e karşı yaptılar. dün jared goff baya iyi oynadı. 3 td yaptı ama rams'in toparlaması gereken bir sürü şey var. ama goff'un bu performansı koçu sorgulatmaya yetti bile. yani elinde 1 numaralı pick varken oynatırsın abi. zaten yeni bir şehre taşınmışsın. üstelik taşındığın şehir bu çocuğun memleketi yani. anlamak zor.

    seahawks'a gelecek olursak dün anlamsız bir şekilde tampa bay'e yenildiler. öeh hem de sadece 5 sayı attılar. pete carroll bir sihirbaz ama hücümlarında bulanıklık var. evet bazen aşırı iyiler ama günlerinde olmayınca hiç çekilmiyorlar. bu sene 2 defa 10 sayının altına düştüler. hatta 10 değil, 7. hatta 7 bile değil 6. evet seahawks bu sezon 2 maçta 6 sayı ve altında sayı buldu. üstelik birini kaybetmediler...yani ligin en potansiyelli 2-3 takımından biriler ama yaptıklarını anlamak zor.

    broncos.. bence bu seneyi geçiş senesi olarak olabildiğince iyi geçiriyorlar. oyun kurma konusunda büyük sıkıntıları var ve superbowl görmeleri şimdilik imkansız duruyor. üstelik afc'de bu iş daha da zor.

    bu arada ben şimdiden tamamen "tarafsız bir şekilde" post- season tahminlerimi yazayım

    nfc wild card maçları: giants-falcons; giants..
    redskins-lions; redskins
    nfc divisional round: giants-seahawks; giants
    redskins-cowboys;cowboys
    nfc championship: giants-cowboys; giants... ya ne olacaktı..

    afc wild card: dolphins-ravens; ravens
    chiefs-texans; chiefs
    afc: divisional round: patriots-ravens; patriots
    chiefs-raiders; raiders
    afc championship: raiders-patriots; patriots

    superbowl li; patriots-giants; giaaaaaaaaaants. superbowl mvp; başkomutan eli manning.
App Store'dan indirin Google Play'den alın