• 7
    (bkz: nfl 2016-2017 sezonu/@soothsayer)

    selam yine ben. hem takımım giants'ın monday night futbola konuk olması hem de uyku problemi yaşamamdan dolayı yazıyı ancak şu an yazabiliyorum. çok ilgi çeken bir konu değil elbet ama ilgilenen ve takip edenler - varsa- kusura bakmasınlar. neyse bu hafta yine giants kazandı. üstelik ligin en iyi hücüm takımlarından birine karşı kazandık. a.j. green üst düzey bir wide reciever. andy dalton ise ligde en sevdiğim qblerdendir. tertemiz oynar genelde. brady bıraktığında kendisini new england patriots'ta görüyorum açıkcası umarım gerçekleşir, başarıyı hak eden biri çünkü. ben zaten first round pick olmayıp başarılı olan her oyuncuyu severim. draft halkların kardeşliği bir bakıma. neyse giants'a gelelim. bu maç için özellikle bahsetmek istediğim bir şey var ki o da; artık koşuyoruz ! evet inanmamış olabilirsiniz ama ligin en kötü rush yard istatistiklerine sahip takımı olan new york giants'da baş komutan, oturan boğa eli manning bile koştu. üstelik koşusu çok eğlenceliydi. koşarken ne olduğunu anlamayan savunma bir anda üstüne gitmeye başladı 2 kişi tam üstüne geliyordu ki eli kaydı ve hafiften fake attı. fake'ine karşılık da 2 tane bengals savunması birbirine çarptı. eli manning'in koşusunu gören new york halkı coştu falan stad baya alevlendi ki koşusu yaklaşık 4-5 yards falandı yani. koç mcadoo pek anlaşılır biri değil. ama özellikle her maç rush üzerinde durması ve bundan sonuç alması takdire şayan. d-line ise yine iyiydi ki janoris ve landon bu sene üst düzey oynuyorlar. oliver vernon aldığı paranın hakkını veriyor ki dün harikaydı. andy dalton'u art arda sacklemesi bize maçı son anda getiren nokta oldu. eli manning ise 3 td yaparak takımını taşıdı. evet 2 interception yaptı ama pozisyonlara bakıldığında, gerçekten yapacak bir şeyi yoktu. lewis dün ekstra kötüydü ki bomboş pozisyonda topu yakalayamaması bunun en büyük ispatı. kısaca giants'da işler iyi. division rakiplerimizin kazandığı haftada bengals'e karşı kazanmak önemliydi. bu hafta evimizde ligin şu anda en kaos dolu takımı chicago bears'a karşı oynayacağız. bears cephesinden gelen açıklamalar ise takımın jay cutler'dan tamamen ümidi kestiği ve takım arkadaşlarının artık ona inanmadığıydı. üstelik zaten eksik olan bears bu hafta daha da eksik çünkü hem d-line hem o-line'da sakat ve cezalı oyuncuları oldu. yani evimizde bu bears'a karşı kaybedersek harbi hak etmiyoruz demektir play-off'u. eli manning'in de dediği gibi nfl'de her şey çok değişkendir ama play-off isteyen bir takımın bu maçı kazanması lazım.

    neyse bu kadar giants yeter. geçen hafta demiştim green bay ve vikings play-off potasından çıkıyor diye. bu hafta iyice battılar. evinde indiana'ya yenildikten sonra deplasmanda titans'a 28 sayı attıkları maçta 47 sayı yediler. aaron rodgers mutsuz, a-rod sanki bıkmış. bizim muslera gibi "napayım d-line'a da mı ben geçeyim diyordur" kesin. odell dün bengals ilk yarı sonunda hail mary denerken geçti mesela. tavsiye ederim. büyük ihtimal onda da başarılı olur a-rod. işin tuhaf yanı ise green bay belli bir süredir üst üste patriots ile birlikte play-off oynayan tek takım. bu kıymetli istatistiklerini kaybetmek üzereler. ki fikstürleri vikings' e göre daha zor. vikings demişken onlar da iyice batırdı. defansları bir yere kadar oyunu tutuyor ama hücüm opsiyonları çok yok ve bradford iyi bir oyuncu olsa da bu çeşitsizlikle yapabileceği bir şey yok. bakalım nfc north oldukça kaos dolu.

    haftanın en önemli maçlarından biri de cowboys ve steelers maçıydı. division rakibimiz cowboys steelers'ı ezekiel elliot'un insanüstü performansıyla yendi ve steelers'ın play-off hedeflerine bir darbe de onlar vurmuş oldu. cowboys şu an 8-1'lik skorla lig lideri. takımın sahibi jerry jones'un yaptığı açıklamaya göre tony romo artık dak prescott'un yedeği olarak kadroda duracak. eğer romo sezon sonuna kadar yedek olmaya devam ederse romo bu yaz gider. çünkü dallas bu kadar yüksek maaş yükünü takımda tutmak istemeyecektir haklı olarak. ezekiel elliot'a geri dönecek olursak. benim açıkcası şu an ki mvp adayım. ki henüz bir quarterback'in üst düzey performans göstermediğini düşünürsek cleveland browns efsanesi jim brown'dan sonra çaylak sezonunda mvp olabilecek potansiyelde zeke. daha önce de bahsettiğim gibi henüz pass oyunu konusunda arka planda durmuştu ama bu hafta onu da başardı. her şeyi rahatlıkla yapabiliyor. dallas için büyük şans açıkcası. ve müthiş bir özgüveni var. son saniyelerde hiçbir oyuncu steelers'a karşı o kadar rahat rush yapamaz. adam tereyağından kıl çeker gibi giriyor end-zone'a resmen. büyük yetenek ki takımım giants'ın en büyük sorunu rushing olduğunu düşünürsek biraz içim acımıyor değil. ama olsun we have eli manning, they don't ulan !!!

    haftanın maçında 2015 superbowl'un rakipleri patriots ve seahawks kapıştı. seahawks'da russell wilson sezonun kendi açısından en sağlıklı maçını oynadı. sakatlık durumu ileride ne gösterir bilinmez ama şu an için kötü durmuyor. seahawks'ın kazandığı maçta gronk üst düzey oynamasına rağmen brady hafiften tökezledi 316 yards yapmasına rağmen td yapamadı ki son drive'da 4th down'da gronk'a oynadığı top bence doğru bir karar değildi. tabii bunlar nfl'de olağan şeyler ki aynı seahawks'ın patriots'a karşı superbowl'da nasıl kaybettiğini biliyoruz. yalnız şunu belirtmek isterim ki bunu daha detaylı bir yazıyla yazacağım, amerikan başkanlık seçimleri patriots'ı tökezletebilir. çünkü brady ve koç bill belichick donald trump'ın kampanyasına bizzat destek veren kişiler. hatta patriots'ın sahibinin de destek verdiği biliniyor. bundan dolayı insanların patriots'a karşı bakış açısının değiştiği söyleniyor. özellikle birkaç oyuncu gizliden koçun "bundan daha iyi olabileceğini" söylüyor isim vermeden. tabii amerika gibi çabuk tüketen bir toplumda bunlar değişken faktörler ama trump'da hiç beklenmedik bir durum zaman ne gösterir bilinmez. ama şunu da söylemek lazım bazı takımların koçları durumun farkında olduğu için "ne seçimi, ben seçim olduğunu bile bilmiyordum" gibi sallamasyon açıklamalar yaptılar. hatta tom brady bile "seçim hakkında konuşmayacağım" dedi tepki çekmemek için. halbuki nfl'de neredeyse bütün beyaz oyuncuların cumhuriyetçi ve aşırı katolik insanlar olduğunu, bundan dolayı da trump'a oy verdiklerini biliyoruz. mesela manning kardeşler cumhuriyetçi aday jeb bush'un kampanyasına destek olmuştu. seçim konusunda sessiz kaldılar ama onlar da trump'a oy atmışlardır. sallamasyon olacak ama tahminimce bir aaaron rodgers atmamıştır trump'a oy. kendisi sosyal demokrat bernie sanders'ın kampanyasına katılmıştı, trump'a oy atacağını düşünmüyorum. kısaca böyle. nfl'i karmaşık günler bekliyor desek yalan olmaz.

    son olarak ise los angeles rams'de beklenen gelişme yaşandı ve 2016 draftının 1 numarası jared goff sonunda ilk 11 başlayacak. geç olsun güç olmasın diyoruz kendisine. 94'lü. en az önünde 16-17 yıllık bir kariyer var eğer işler yolunda giderse. bu arada şu anektodu da verelim. kendisi california'lıdır. bu yüzden rams, st louis'den los angeles'a taşınınca jared goff'u draft etmek için çok çabaladıl ama koç jeff fisher'ın saçma inadı yüzünden ancak 10. maçta formayı giyecek genç oyuncu.

    bu haftalık bu kadar olsun. umuyorum ki giants haftaya da kazanır da yine keyifle yazarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın