• 78
    online sezon kısmı ile bu sene de her sene olduğu gibi illallah ettirmiş oyundur. 3-4 senedir benzer teranelerle karşılaşıyorum belki bi umut dedim dün ilk defa 3-4 maç sezon attım ama ne münasebet sanki her şey daha beter bir hal almış. sinir seviyesi yine üst seviyede.. yok arkadaş benim yapım, sabrım barcelona gibi oynayıp oyunun momentumunun bana ampır ampır bir pozisyondan gol yedirmesini kaldırmıyor. çok çabuk demoralize oluyorum ve bir daha toparlamam mümkün olmuyor.

    dün gece galatasaray ile oynarken oyunu iyi bilmediği her halinden belli beşiktaş'ı seçmiş bir rakip geldi. adamı öyle böyle değil akılalmaz derecede atağa boğdum ancak ne yaptıysam yarım saatte gol atmayı başaramadım. yerden kesilen ortada bomboş podolski'nin topu kaleciye nişanlaması mı dersin direkten dönen şutlar mı dersin, bruma ile kanadı otobana çevirmem mi dersin hepsi vardı, gol yoktu oyun bir türlü golü bana attırmadı. tabiki bir fifa klasiği olarak ne oldu ilk yarının sonlarına doğru alakasız bir pozisyonda rakibin gol atmasıyla bütün sinir seviyem altüst oldu aynı rakip ikinci yarıda da defansa çarpan bir topla ikinci atağında ikinci golü bulunca maçı kaybettim. getirisi ne oldu ufak çaplı bir sinir krizi. daha da sezon oynamam eğlencesine arkadaşlarla maç yaparım ve sözlükte turnuva olursa katılırım hepsi bu.

    bu oyunun sezon modu bana göre değil arkadaş. zaten ultimate team falanda anlamam coinsdir, pakettir, drafttır basmaz kafam. ps1'de pes master lig oynamış roberto carlos'u forvette oynatmış bir neslin evladı olarak benzer mantıktaki kariyer modu ile fiorentina'da world class seviyesinde kariyer yapıyorum ve çok eğleniyorum. momentum mudur, script midir ne haltsa kariyerde bu derece etkin değil ve oynayanı sinir etmiyor.

    kariyer yapacaklara gördüklerim ışığında bazı tavsiyelerde bulunayım:

    1- newcastle da oynayan aleksandar mitrović'i alın. ilk sezon'da 10 milyon euro civarına alınabiliyor. kafa toplarında muazzam derecede etkili. idmanlarını yaptırırsanız overall'i birkaç sezonda 83 civarına ulaşıyor ve bu seviyesi ile sizi pek memnun ediyor.

    2- benim scoutlarım istediğim kritere göre as takım seviyesinde iyi futbolcular buluyorlar mesela ikinci sezonumda bana tavsiye ettikleri mitchell weiser şu an bekte fırtınalar estiriyor. scoutlara görev verirken mutlaka as takım seviyesinde şıkkını ve taktiğinize göre oyuncuda olması gereken özellikleri ekleyin bana kalırsa epey başarılılar.

    3- john obi mikel'in kontratı ilk sezon sonunda bitiyor galatasaray ile başlamadım ama başlayan arkadaşlar için çok faydalı bir transfer olacaktır. iri yapısı ve defansif becerisi ile orta sahada çok faydalı oluyor. ben fiorentina da çok ekmeğini yiyorum keratanın.

    4- ne yapın edin milanlı gianluigi donnarumma'yı alın. insan evladı sadece 1 sezonda buffon oluyor. en önemli husus idmanları simulate değil kendiniz yaptırmanız.

    5- 30'u geçmiş oyuncular ile yolları ayırmak gerekebiliyor. ben ilk sezonumda wesley sneijder'i transfer ettim ve çok ekmeğini yedim ama ikinci sezon overall 80'e dayanmaya başladı satmak zorunda kaldım. borja volero'da takımdan gidince ufak çaplı bir orta saha krizi yaşadım ama sorunu şu an iki ukraynalı oleksandr zinchenko ve viktor kovalenkoile çözdüm ikisi de gelişime son derece açık futbolcular.

    6- bence idmanları simule etmek yerine kendiniz yapmaya çalışın bazen çok kolay idmanları dahi simule ettiğinizde genç futbolcunuz "f" alıyor ki bu da oyuncunun gelişimine hiçbir katkı sunmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın