• 6
    (bkz: nfl 2016-2017 sezonu/@soothsayer)

    selam. yine bir pazartesi günü yine bir nfl yazısı. sevdim galiba nflden bahsetmeyi. kim bilir belki bu işi yapan bir yerde nfl yazıları yazarım belli mi olur ?

    neyse an itibari ile 9. haftayı bugünkü seahawks- bills maçı ile bitireceğiz. mvp, play-off adayları hafiften belirlenmeye başladı ve evet, takımım, new york giants, başkomutan elisha nelson manning'in 4td yaptığı maçta division rivalımız, bizim gibi bu sene savunmaya baya para harcayan, potansiyel rookie of the year carson wentz'in takımı philadelphia eagles'ı evimizde yendik. maçı 28-23 kazandık ama daha farklı da olabilirdi hatta yenilebilirdik bile. eagles 4th down'da üst üste fail yapınca üstelik carson wentz maça 2 interception ile başlamışken kazanmaları zordu. onları oyunun içinde savunmaları tuttu ama hücüm maçı kazandıramadı. suyun karşı tarafında giants'da ise aynı denklem bu sefer "1" sonucunu verdi. eli manning maçın başında interception yapınca "acaba" işaretleri oluştu ama 2 drive üst üste td atınca ve rakibi ilk çeyrek sadece fg sayısında tutunca maçın geri kalanında sadece 2 td bulsak bile bu maçı kazanmamıza yetti. ama değinmeden edemeyeceğim bir şey var o da eli manning'in saçma sapan yaptığı son dakika interceptionları. aynısını redskins maçında yaptı, kaybettik. eagles'a karşı yaptı ki maç gidiyordu. ya birader, sen 2 kere superbowl mvp olmuş, nflde pass yards, ve pass td sıralamasında ilk 10dasın. halen o interception falan sana yakışmıyor ya. ama neyse bu da düzelir. play-off'a kaldık mı gösterecek aslanım tüm dünyaya manning soyadının gücünü, inanıyorum :)

    bu arada play-off demişken green bay hafiften play-off çıtasından düşüyor, vikings 3 maçtır üst üste kaybediyor ve lions play-off potasına girdi. matthew stafford cidden mvp gibi oynuyor. bu arada stafford demişken kendisi ligin en iyi isabet oranlarından birine sahiptir. mvp adayları demişken derek carr önderliğinde raiders tarihlerini yeniden yazmaya devam ediyor. 7-2 gidiyorlar üstelik son galibiyetlerini son galibiyetlerini son şampiyon denver broncos'a karşı aldılar. trevor sieman yanılttı beni açıkcası. clutch performansının devamı gelir diyordum dak prescott gibi ama olmadı. belki olur ama elbette şerif'ten sonra toparlamaları zor haliyle.
    bu arada green bay demiştik konu konuyu açmış. rodgers tek başına bu takıma yetmiyor. belki bu sezona "feda" diyip drafttan iyi oyuncular beklerler. adam kafayı yedi çünkü her şeyi kendi yapmaya başladı. özellikle içeride colts'a kaybetmek baya saçma bir şey.. nereden baksan elle tutulur bir yanı yok. bir başka tarihi de tek başına drew brees yazıyor. madem savunmam yok ben de yediğimden fazla atarım diyo ve löp löp tdları aldırıyor takımına.

    kendime söz verdim bu hafta matty "ice" ryan'ı ya da ezekiol elliot& dak prescott ikilisi övmeyeceğim ama cidden halen iyi oynuyorlar.

    giants olarak bu hafta pazartesi günü bengals'i ağırlayacağız. a.j. green'i durdurursak kazanırız.

    son olarak artık çöküş noktasına gelen steelers'da big ben geri dönmesine rağmen sezon elden gidiyor gibi. ki zaten big ben de big ben olarak geri dönemedi..
App Store'dan indirin Google Play'den alın