• 1767
    kadro seçimi ve dizilimi ne olursa olsun öncelikle "majör" problemlerimizi düzeltmeden pek bir etki yaratmayacak faktör.
    yani ideal 11'i bulsak da çok önemli 2 problemi çözmediğimiz sürece başarıyı yakalamamız çok zor;

    1- pozisyon yaratma: ligin fizik ve güç olarak en etkili santforlarından birisi olan eren derdiyok'a ve bitiriciliği en yüksek adamlarından birisi olan podolski'ye sahibiz. ancak 18 içine girmekte ya da oradaki oyuncularımıza top ulaştırmakta o kadar zorlanıyoruz ki pozisyona giremiyoruz.

    top sürekli bizde olduğu için ve iyi pas yaptığımız için rakiplerin bize karşı 11 adamla kapanmasını engelleyemiyoruz. onlar kapandığında ise golü yapmak için şu ara denediğimiz 2 şey var, birisi kısa paslarla içeri girmeye çalışmak ki bu işe yaramıyor, diğeri bruma'ya topu ulaştırıp adam eksiltmesini ve mucize yaratmasını beklemek...

    bu iki yöntemle ligde çok zorlanacağız. asıl yapmamız gereken santforlara top atmak, şişirmek, kesmek... artık ne derseniz.
    eren ya da podolski'ye, sağ ve sol beklerimizin derinden kesme orta yapması, kanat uç oyuncularımızın da çizgiye inip orta yapması, ortanın ortasında oynayanların ise havadan top şişirmesi gerekiyor ki santfor ya da sahte 9'umuz pozisyona girsin ya da rakibi hataya zorlasın.

    orta kesmek, top şişirmek ya santforlarımızın topu kaleye yollamasına ya da rakibin topu uzaklaştırmak için hamle yapmasına, dolayısıyla topun ceza yayına çıkmasına ya da sekip hata yapmalarına yol açacak, bunlar da pozisyona girmemizi sağlayacak.

    2- defans tandemi: stoperimiz hala belli değil. 2 stoperden ikisi de ya hamleli oynuyor ya da kademeli. halbu ki 2 stoperiniz varsa birisi kesici diğeri süpürücü oynamalı ki çift hamle şansımız olsun.

    işin aslı kadromuzda "kademeci" yani ilk hamleyi yapan stoperi ikame edecek ujfalusi tarzı bir deneyimli stoper yok. elimizdeki hemen hemen tüm stoperler ilk hamleyi yapma, kafaya çıkma, rakibi karşılama eğiliminde. ujfalusi'nin emniyet sübabı etkisiyle oynayabilecek tek stoperimiz hakan balta, o da fizik olarak çok yetersiz ve yavaş.

    tandemi tamir etmek çok güç, ancak olabilecek en iyi seçimi yapıp oyuncuları bir kafa yapısına sokarak en az zararla devre arasına gitmek lazım. serdar aziz hamleci olarak iyi gözüküyor, bu sebeple kadroda olmalı. arkasında da onun hatalarını telafi etmek üzere hakan balta yer almalı. beklere hiç değinmiyorum. carole geri dönebiliyor ancak top kaptırıp pozisyon verdirebiliyor. sağ beki ise hiç anlatmıyorum, orası kara delik, ne yaparsak yapalım düzelmeyecek gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın