• 111
    ben bu ödülü akademide ve altın küredeki en iyi kadın oyuncu ödülüne benzetiyorum. meryl streep'imiz tabi ki lionel messi. meryl streep'in 19 oscar 28 altın küre adaylığı var ama sadece en iyi iki kadın oyuncu ve bir tane de en iyi yardımcı kadın oyuncu kazanmış. altın küre'de ise 28 adaylık 8 tane ödülü var. (u: rakamlar doğru olmayabilir, şimdi ballon d'or gördüm twitterda alelacele wiki'den baktım.)

    meryl streep'in aday olduğu bu senelerde kendisinden daha iyi bir kadın oyuncu var mı? yok.
    meryl streep'in aday olmadığı senelerde kendisinden daha iyi bir kadın oyuncu var mı? o da yok.
    peki meryl streep 15+ altın küre, 15+ akademi kazansa bu işin zevki çıkacak mı? hayır.
    diğer kadın adayların hepsi meryl streep'ten daha kötü oyuncu olduklarını biliyorlar mı? evet
    meryl streep'ten daha güzel kadın oyuncu var mı? haddinden fazla var.

    ancak eğer her sene ödül en iyi kadın oyuncuya giderse bu işin pazarlaması, reklamı heyecanı falan ortada kalmaz. ne yapımcılar bu işten iyi ekmek kazanabilir, ne diğer kadın oyuncular her sene büyük hazırlıklar, fedakarlıkar gösterip yeni filmlere, dizilere hazırlanacak iştahı bulur kendilerinde. leonardo di caprio yıllarca akademi almadı gidip ''kişisel görüşümdür'' vasat bir filmde iyi bir performans gösterdiğinde ödülü aldı. di caprio'nun bir ton iyi film iyi oyuncu performansı varken ödülü revenant'da aldı çünkü hem bu ne zaman kazanacak muhabbeti deli gibi para kazandırdı, hem de artık sıkmaya başlamıştı.

    neyse biz meryl streep messi olayına dönelim. messi'nin durumuda meryl streep'ten farksız. muhtemelen gelmiş geçmiş ve gelecek en büyük futbolcu. suarez veya neymar'da benzer şeyle söylemişti bu ödüller hakkında. eğer ödül en iyi oyuncuya verilseydi 2009'dan 2021'e kadar ödülün sahibi net olarak belli ama ödül en iyi oyuncuya verilirse heyecanlı olur mu? olmaz.

    çünkü kendisinden çok daha iyi reklam anlaşmaları ve kariyer yönetimine sahip rakipleri var.(cristiano ronaldo)
    tıpkı meryl streep gibi kendisinden çok daha güzel/yakışıklı rakipleri var. (antonie griezmann, cristiano ronaldo)
    2016 senesini kendisinden daha iyi oynamasa bile çok daha iyi gişe yapmış/kupa kazanmış bir rakibi var. (cristiano ronaldo)

    messi benim için dünyanın en iyisi. bunu tartışan adam ile çok futbol konuşmam. şimdi mesaj yazarsanız tabi ki terslemem ama bir iki şey daha konuşurum ve o adamın futbol bilmediğine ikna olurum. 2016 en iyi oyuncu ödülünü ve ballon d'or'u kazanan adam tabi ki bir şampiyonlar ligi ve avrupa kupası sahibi cristiano ronaldo. çünkü şampiyonlar ligi dünyanın en büyük kupası ve euro 2016'da hem çok kek kuraları vardı, şanslılardı ve sonunda portekizle kupayı kazandı. ikinci muhtemelen antoine griezmann olacak şampiyonlar liginde hayvani birşey yaptı. iki önemli favoriyi (barcelona, bayern münih) eleyip 3. favori real madrid'e oblak'ın penaltı atışlarındaki rezil performansı yüzünden kaybettiler. euro 2016'da turnuvanın iki favorisinden biri olan fransa ile ronaldo'lu portekiz'e kaybetti. ödülü hakeden ve muhtemelen kazanacak olan isim ronaldo. bu ronaldo'yu dünyanın en iyisi yapmıyor ama meryl streep ile messi arasındaki fark burada başlıyor zira ronaldo kendisini ciddi ciddi dünyanın en iyi futbolcusu zannediyor.

    ronaldo dünyanın en iyi futbolcusu mu? messi'nin olduğu bir yeryüzünde imkanı yok.
    ronaldo'nun ve insanların bir bölümünün böyle düşünmesinin sebebi nedir? muhteşem bir kariyer yönetimi ve dünyanın en büyük kulübünde oynuyor olması.

    ronaldo kendisinin en iyi oyuncu olduğunu düşünürken''la liga'daki oyuncuları çalımlara pazara gönderebilirim'' açıklamasını yapan yasin öztekin ile benzer bir şey mi yapıyor? hayır, o yasin öztekin ve yasin öztekin geriye zekalı bir futbolcu.

    bundan 20 sene sonra ciddi ciddi ronaldo mu daha iyi messi'mi daha iyi diye tartışılacak mı? hayır, tıpkı bir zamanlar acun ve rıdvan'lı fenerbahçe tayfanın alex-hagi'si gibi olacak. hagi türkiye'ye gelmiş en büyük topçuydu muhtemelen bunlar da biliyordu ancak futbol topunda tesisleşme harici her bir alanda geride oldukları galatasaray'a karşı bir üstünlük aradıkları için uydurdular. 5 sene sonra fenerlisi dahi en iyinin kim olduğunu söylüyor. bu da ileride messi vites yükseltmesine bile gerek olmadan bu seviyesi ile top oynamaya 3-4 yıl daha devam ederse reklam anlaşmaları, rekabet bu kadar kızgın olmayacağından tartışılmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın