• 700
    format sıkıntılı organizasyon...
    bu seneden sonra daha bir format sıkıntılı olmaya devam edecek...

    en büyük sıkıntılar neler?

    - 32 takım... takım sayısı arttıkça kalite düşüyor. adını sanını duymadığımız takımların gelmesi rahatsız ettiği için değil, ama majör liglerin 4'üncüsünün, 3'üncüsünün oynadığı ligin adı şampiyonlar ligi olur mu amk? "şampiyona yakınlar ligi" olarak değiştirin madem.

    - 2. tur davası... şampiyonlar liginin en heyecanlı dönemi "2 aşamalı gruplar" dönemiydi, ancak futbol takvimini sıkıştırdığı için kaldırıldı. halbuki, ilk gruplardan çıkıp "arınan" ve güçlülerin dünyasına evrilen ligin 4 gruplu "asıl grup" aşamasına geçişinin verdiği hazzı unutamıyorum. galatasaray - roma - liverpool - barcelona grubu gibi bir olay vardı be abi?

    - yeni gelen "majör liglerin takımlarının direk katılması" olayı... çüküp atmıştır tabiri caizse... lan madem büyük liglerin takımları kafadan katılacak, o zaman "euroleague" gibi wildcard uygulaması yapın... diğer ülkeleri adamdan saymamak nedir?

    - "seribaşları diğer ülkelerin şampiyonu olsun" uygulaması... fransa, portekiz şampiyonu falan ilk torbadan kuraya giriyor. ulan ondan sonra 2'inci 3'üncü torbadan city, arsenal, dortmund falan gelip kalanların belasını çüküyor... o nasıl iş? uefa sırası en yüksek takımlar seribaşı olur işte ötesi var mı?

    bi kere "uefa şampiyonlar ligi" adı altında konsept yapıyorsan, o turnuvanın istisnasız en önemli olayı "şampiyonluk" olmalı... katılan takım "şampiyon" olmalı... hadi en fazla "ikinci" olsun... ama 3, 4... yani bu haksızlık, haksız rekabet... ve turnuvanın adına uymuyor...

    - ha diyorsanız ki "turnuvaya renk katan çok önemli takımlar safdışı kalıyor, premier lig, la liga, serie a, bundesliga'da çok güçlü takımlar var, onları izlemek istiyoruz"- bak o zaman size çok güzel bir önerim var... ülkelerin "kupa" müsabakalarında şampiyon olan takımlar da "şampiyonlar ligi"ne dahil olsun. hem o kupalar, yani misal "ziraat türkiye kupası" önemli bir hale gelir, daha mücadeleci olunur, ikincilikten daha önemli bir hal alır... harika olmaz mı?

    (bkz: yerel kupa şampiyonlarının şampiyonlar ligi'ne katılması)

    galatasaray'ın manchester united'ı elediği sene şampiyonlar ligi 8 takımdı... hatta bugün "şampiyonlar ligi jeneriği" dediğimiz yıldızlı topta 8 adet yıldız vardır. jenerikte bu yıldızlardan birisi, avruğa haritasında istanbul'dan çıkar...

    güzel senelerdi o seneler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın