• 62
    çok afedersiniz, dayanamayacağım;

    aramızdaki işkembeden sallamaya meyilli, tas kafalı dalyaprakları gösteren başlık olmuştur.

    bir iki yıldır kpss alan grubu süreciyle haşır neşir olan bir iibf'liyim ve, a grubundan hazırlananlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır, bu insanlar artık ruhsal çöküntünün eşiğine gelmiş, bunalımlar arasında umut kırıntısı arayan insanlar. iyi niyetli, gençliğinin en temiz yıllarını asosyal şekilde işe girme arzusuna adayıp, tahayyül edemeyeceğiniz özveri ve çabaları gösteren insanlar. o yüzden yarrak yarrak oturduğunuz yerden sallamadan önce, empati yapmayı öğrenin, yarın bana da lazım olur mentalitesiyle hareket ederek haksızlığa karşı duruş gösterme erdeminin önemini kavramaya çalışın.

    iktisadi ve idari bilimler fakültesi büyük oranda devlette çalışmaya odaklı öğrenci mezun eden bir fakülte. sen oraya adı üstünde ''kamu yönetimi'' adında bir bölüm açıyorsan, bu adam oradan mezun olunca en öncelikli hedefi olarak devleti görür kendisinde. çünkü 4 yıl boyunca buna yönelik eğitim almıştır. bu insanların mühendis, avukat gibi özelde de benzer seviyelerde ikame bir iş imkanı pek bulunmuyor. devlet bize bu fakültelere girme, bu yolu seçme imkanını tanıdıysa ve o devlet ben sosyal devletim diyerek kendisini tanımlıyorsa, o mezun insanların bu haklarını talep etmelerinden daha doğal bir şey olamaz. gidişatı böyle bok edeceksen, açmayacaksın o zaman o hayvani boyutta kontenjanlı bölümleri.

    bugün 400.000 iibf mezunu, kendi alanları için 5.000 kadro ilanı görse, sevinçten ağlayacak durumdalar. düşün bak kurum sınavını, mülakatı atanmayı felan geçtim sadece ilana bile olan istek düzeyini anla diye yazıyorum. o bahsetmeye çalıştığın ama aslında hiçbir bokun farkında olmadığın yarış feci şekilde yaşanıyor zaten adaylar arasında. ve tek istedikleri az biraz insaflı kadro sayıları-sayılarıydı ve bugün zaten o kuş kadar olan alımların da dondurulduğunu öğreniyoruz. 2 yıldır günde 8-10 saatini bu hedef doğrultusunda feda ediyorsun, üstünde inanılmaz bir maddi-manevi baskı var ama tam hayallerine kavuşma aşamasında adamlar küfür eder gibi dondurduk kardeşim diyebiliyorlar. bunadır insanların isyanı.

    ayrıca 3 ay çalışmayla kpss a grubundan 90 üstü puanın ancak başını alırsın sen.

    kusura bakmayın sözlük, böyle seviyesiz ve ağır yazmak istemezdim ama çok doluyum bu konular karşısında ve troll kafasına bile tahammül edemeyecek şekilde hassas durumdayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın