• 3
    nadal'ın kendi otobiyografisini okuyorum. bir insan nasıl bu kadar manyak olup da, antrenörlüğünü yaptığı oyuncuya karşı bu kadar gaddar olur hayret edersiniz.

    nadal wimbledon kazanıyor, antrenörü -ve aynı zamanda amcası olan- toni diyor ki; 'roger son setteki iki basit hatayı yapmasaydı rüyanda görürdün şampiyonluğu'.

    bir insan wimbledon gibi tenis'in en üstünü kazanacak, sonra da antrenörü gelip onu küçümseyecek? rafael'deki de iyi sabırmış. antrenörünün bile böyle sinirlendirmesine sesini çıkartmıyor, maçlarda o sinir harbine karşı koyması onun için gayet kolay olsa gerek.

    yalnız nadal harbi harbi bozdu. iki sene önce, kullandığı bir ilacın yasaklı madde listesine girmesinden dolayı gözle görülür bir düşüş var. ben artık yavaş yavaş emeklilik kararını almasını bekliyorum. grand slam şampiyonluğu bundan sonra imkansız gibi bir şey. hatta sadece nadal da değil, federer de çaptan düşüyor. elbette ekselanslarınınki daha farklı, adam iyice yaşlanıyor. geldi 36 yaşına, onunki çok normal. devir artık djokovic'in devri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın