• 63
    hazırlık değil antrenman maçıdır.

    hazırlık maçı; yeni sezona hazırlanırken hem takımın maç eksiğini gidermek, hem de takım uyumunu sağlayarak sistemi oturtmak için yapılır. antrenman maçı ise; sezon içinde verilen aralarda -milli maçlar vs.- takımın temposunu koruması, sakatlık gibi sebeplerle dışarıda kalmış oyuncuların maç eksiğini gidermek için yapılır.

    çok önemli bir nokta var. a2 takımında veya daha alt yaş kategorilerinde oynayan oyuncuları denemek demek, hepsini onbire alıp oynatmak demek değildir. bu mantıkla eğer genç oyuncu seyretmek istiyorsan git a2 maçlarını seyret diyebiliriz. ancak bir iki oyuncu dahil ederek, a takım oyuncularıyla oynatırsanız o zaman bir mantığı olur. bu sebeple yine riekerink beyi takdir ettim. önce birhan ve kerem'i sokarak a takım oyuncularıyla oynama fırsatı verdi. ve son 2 dakika mustafa kapı'yı sokarak gündeme aldı. amaç tamamen gündeme almaktı. 14 yaşında bir çocuğu denemek, görmek filan anlamsızdı zira. bu mesaj vermektir.

    diğer oyunculara gelince; maç eksiği giderdiler. güzel bir antrenman yaptılar. bu maçı böyle değerlendirmek, kimseyi harcamamak daha mantıklı geliyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın