resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11898
    2010 ballon d'or ödülünün gerçek sahibi 10 numaramız.

    ofansif olarak değil de, defansif olarak kendisinin sola kaymasını, en azından dikkatle izlediğim 24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçında kendisinin savunmada rolünü elimden geldiğince anlamaya çalıştım.

    takımımız defansif pozisyon aldığında, atletico madrid benzeri kompakt bir 4-4-2 oluşturmaya çalışmamız ve wesley'in eren'in yanında sol forvet olarak durması beşiktaş maçında dikkatimi çekti. bu şekilde pres yapımız ve mentalitemiz sayesinde beşiktaş'ın göbekteki ikilisi ve onlara yardıma gelen atiba'nın alanını daraltarak kasıtlı olarak sürekli onları kanatlardaki oyunculara pas vermeye zorladık. kanattan oyun kurmanın zor olması ve pas opsiyonlarının daha kısıtlı olması sayesinde rakip takım* pozisyon açısından istediği şekilde bir maç geçiremedi, orta sahası aktif olamadı ve oyunu kanat ortalarına ve duran toplara yaymak zorunda kaldılar.

    riekerink bey'in düzeltmeye çalıştığı takım savunmasında önemli bir isim, artık daha çok koşuyor ve ofansif olarak geçen yıllardaki gibi tüm ataklar kendisinden geçmiyor tabi ancak bu demek değil ki kendisi sıradan bir oyuncu oldu; aksine hala takımımız için çok önemli bir silah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın