• 1752
    volkan babacan
    şener-ömer-mehmet topal-caner
    tolga ciğerci-hakan çalhanoğlu
    yasin öztekin-emre mor-volkan şen
    enes

    şu anda milli takımda kadroda olan futbolcular nazara alındığında kurulabilecek en iyi onbir.

    hakan balta çok ağır kaldığı ve artık yaşlandığı için kulübeye alınmalı. dün ukrayna maçında yediğimiz ikinci golde büyük hatası vardı.

    şener sağbekte yetersiz ama alternatifi yok. gökhan gönül'e güvenemezsiniz. yani milli takımda bir sağbek problemi var ve hiçkimse bunun farkında değil.

    ön liberoda mehmet topal ile ozan tufan yanlış adamlar. çünkü ikisi de savunma ağırlıklı ikisi de rakibi bozan ama kendileri iyi pas yapamayan futbolcular. bu ikiliyle az gol yersiniz ama gol de atamazsınız. bu bölgede oynayacak futbolculardan biri mutlaka iyi adam eksilten, rakibin presini kırabilen birisi olmalı. (oğuzhan gibi)

    eğer sakatlığı olmasaydı iki ön libero için en uygun ikili tolga ciğerci-oğuzhan özyakup olurdu.

    emre mor kesinlikle forvette serbest adam olarak oynamalı. gol atıp goller attıracak pozisyonu olmalı. tıpkı messi gibi. gerektiğinde sağ kanattan, gerektiğinde merkezden gelmeli. emre'nin sağına ve soluna kimleri koyacaksın? işte çözülmesi gereken muamma bu? sol kanatta volkan şen şimdilik olabilir ama sağ kanatta adam gibi adam yok. düşünün on dakika düşündüm bizim ronaldo'dan başkasını bulamadım.

    milli takım sağ kanada mutlak bir adam bulmalı.

    forvette enes de cenk'de hatta burak da yetersiz bence. yine olacaksa yunus mallı olmalı ya da mevlüt erdinç. enes son yarım saatlerde oynatılarak bir-iki yıl sonrası için hazırlanmalı.

    aslına bakarsanız milli takıma üç tane iyi adam lazım. arda mı? o bunlardan birisi değil bence. arda bir takımda varsa emre olmamalı, emre mor varsa arda olmamalı. çünkü ikisi de aynı pozisyonun adamları. şu anda tercihin emre mor'dan yana kullanılması ise gayet mantıklı.

    not: arda asla sol kanat oyuncusu değil. sağda oynadığı sürece ağır kalacaktır kanat oynayan oyucu hızlı, süratli ve çabuk olmalı. arda'da bunların hiçbiri yok. arda iyi top saklayan, dar alanda çalım atabilen, iyi pas yapabilen birisi. olsa olsa yukarda yazdığım gibi forvet arkasında oynayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın