resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11869
    wesley sneijder ,

    ilk asisti super kupa macinda hakan balta’ya serbest vurustan “al da at” ortasi. a pardon ama siz bunu asist saymiyordunuz degil mi? diyorsunuz ki ayni ortayi sabri de yapsa gol olurdu. hmmm.

    o orta olmasa belki super kupayi rakibine vereceksin.

    her ne kadar siz yavru asist olarak adlandirsaniz da wesley 2016-2017 sezonunda ciktigi 7 resmi macta 4 asist(futbol literaturundeki adiyla) ile oynamakta.

    diyorlar ki efendim sneijder 2015-2016 sezonunda cok az asist yapti. iyi de wesley, galatasaray’a gelmeden once de cok fazla gol atip cok fazla asist yapan bir oyuncu olmaktan ziyade ataklari yonlendiren, kilit paslar atan, orta sahada takimin beyni konumunda olan bir oyuncuydu(lafi gelmisken belirtmekte fayda var, ozellikle son zamanlarda cok fazla sola kayarak oynuyor, bundan herkes gibi bende rahatsizim fakat gozden kacirdigimiz bir nokta olabilir ki o da sneijder’in sola kaymasinin aslinda jor’un taktiksel anlayisindan kaynaklanabiliyor olabilecegi. soyle ki bu sezon oynadigimiz cogu macin bazi bolumlerinde sneijder sola kayarken, onun yerini bruma aliyor ve serbest takiliyor, top ayagina geldigi zaman ise orta sahadan aldigi topla bos buldugu yerden firlamaya calisiyor ve ya topu hizli bir sekilde ileriye tasiyor. besiktas macinda da gol bu sekilde gelmisti. sneijder her zamankinden daha fazla sola yakin oynuyor. 4-3-3 sisteminde sola yakin orta saha ve ya 4-4-2 sisteminde sol kanatta da degerlendirebiliriz kendisini. schalke deplasmaninda oldugu gibi).

    nerde kalmistik… ha asist sayilarinda… forveti burak-umut ikilisinden olusan takima bakarak asist sayisi vermeyin arkadasim, yapmayin bunu. mademki veriyorsun, bende sana, ozellikle kendini drogba’nin hircinina benzeten, lakabi “golcu” olan arakadas ile qral’in, sneijder’in paslarini nasil deglendiremedigini bizlere animsatacak olan asagidaki 1.5 dk’lik videoyu gonderiyorum. buyurun:

    https://youtu.be/3EXuMTpJDRI?t=89

    hatirladin degil mi? e sneijder’in ortalari asist sayilmaz derken su paslar(normal sartlar altinda bir golcunun gol yapmasi gereken paslar) icin neden bir iki cumle etmiyorsun.

    unutmadan; henuz iki hafta onceki bjk macinin son saniyesinde josue paniklemeyip yine bir "al da at" pasini gol yapsa, wesley hanesine bir asist daha yazdirmis olacakti. gerci siz ona da bir sey bulurdunuz. golun %90’i josue’ye %10’u sneijder’e ait :)

    sneijder’i savunuyor durumda olduguma inanamiyorum.

    bakin, galatasaray icin hic kimse vazgecilmez degildir. bu kalp hagi’nin vedasini hazmetti… baskasininki de koymaz bu saatten sonra.

    ama bazi degerler elimizdeyken degerini bilmemiz gerekir. elestiri yapmayin demiyorum, yapin ama yikici olmasin yapici olsun diyorum.

    bazilarinin eksikligi varliginda degil yoklugunda anlasilir.

    simdi sen wesley’i istemiyorsun ya!!! onu begenmeyen(!) rakip takim taraftarlari su anda kendisini takimlarinda gormek icin canlarini verirler. bakma sen onlara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın