resim
Emmanuel Chinenye Emenike
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Nijerya
  • 889
    oynamasını van persie'ye tercih edeceğim oyuncu. ancak yaptığı saha dışı harekete ceza verilemez demek bence çok yanlıştır.

    bu sezon premier league'de oynayan burnley takımının forveti andre gray; ingiltere futbol federasyonu(fa) tarafından, tam 4 yıl önce, hinckley united bölgesel takımında oynarken, hatta fa verdiği cezaya temel olan kuralları yürürlülüğe geçirmemişken attığı homofobik tweetler yüzünden 4 maç ceza aldı. aynı zamanda 32.5 bin $ ve 1 aylık kamu hizmeti cezası aldı.

    tweeti farkedilince kaldırmıştı ama işe yaramamış. ceza alması gündemde değilken, yani fa soruşturma başlatmamışken twitter hesabından özür de diledi, artık daha olgun bir insan olduğunu söyledi ancak o da kurtaramadı kendisini.

    attığı tweet: http://gss.gs/w5a
    "bana mı öyle geliyor yoksa her yer gay mi dolu"

    ceza almasına sebep olan fa kuralı:
    “were abusive and/or insulting and/or improper and/or brought the game into disrepute contrary to rule e3(1)"

    yani bu kuralın da dayandığı futbolun temeli kısaca, bu güzel oyunun içerisine ırkçılık, nefret, siyaset, hakaret sokmanın spor mantığına uymadığı, ceza ile sonuçlanmasını gerektiriyor.

    şimdi emenike'nin, futbolun içerisindeki birisine, normal bir kişilik de değil, direkt olarak tff hakemini aşağılayan ve küfür bulunduran bir paylaşım yapması; ne var bunda, bilmediği bir dil, sadece sorumsuzca bir davranış gibi kalıplarla açıklanamaz, özgürlük kavramına sığdırılamaz, zira bu sadece hakeme değil aynı zamanda spora da bir hakarettir.

    tüm bunlar bir yana tff'nin tutarlılığına sığmayacak bir hareket olur emenike'ye ceza vermemek. hoş kendileri tutarsızlıklarla dolu da olsa ben ceza vereceklerini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın