• 318
    ntv spor' da bir röportajı yayınlandı. orada bence sadece basketbolcular için değil tüm genç sporcular için çok önemli bir konuşması vardı. bire bir yazamasam da ozetleyecegim;

    bir maçta genç berk' i oyuna almış ve berk hücumda hızlı çıkarken topu kaybetmiş. önündeki adamı geçmeye çalışmış ve gecemeyip top kaybı yapmış. kendisi de berk' i tebrik ederek doğrusunu yaptın, bu yeteneğin var, agresif ol top kaybı da bu oyunun bir parçası, hızlısın ve bunu kullanmaktan çekinme demis. elbette 1 dakikada 3 top kaybı yapma ama agresif olmaya özelliklerini kullanmaya devam et demiş. sonrasinda da şöyle devam etti; 18 yaşında bir oyuncuyu 4 tecrübeli adamın arasına sokup da real madrid, barcelona gibi takımların karşısına cikariyorsam ondan agresiflik beklerim, bir şeyler göstermeye çalışmasını isterim. o yetenek olmasa zaten yer vermem o zaman o yetenekleri kullanmalı gibi şeyler söyledi.

    bir alıntı daha yapacağım. enes ünal, bu sözlükte de başlığına ekledigim bir yazıda bize türkiye de hocamız genç oyuncuların top kaybetme lüksü yok derdi burada ise hata yapmak serbest tek istedikleri çaba göstermen yazmıştı.

    bu yazdıklarımdan herkes kendine göre bir şeyle çıkartır ancak ben çok önemsediğim 2 adamla ilgili yorum yapıp bitireceğim;

    bruma; paslı oynasa, pas oyunu oynasa vs vs. bunları yapsa bruma olamaz. onun tarzını değiştirmeye çalışmak yerine tam tersi onun sahip olduğu özellikleri daha etkili kullanabileceği şekilde eğitilmeli bence kendisi. çok süratli, o zaman topsuz da bu sürati kullanmalı mesela. topla çok hızlı, çok kıvrak. o zaman ona göre arkası sağlama alınıp sık sık top kaybetme riskini alması istenmeli. kaybederse top kaybı olur ama kaybetmezse pozisyon yaratır.

    tolga; son maçta pas hataları yaptığı için eleştirildi biraz. neden hata yaptı? ileri oynadığı için. şimdi bu yetenek onda var mı yok mu ona bakılmalı. eğer varsa o zaman devam etmeli. top kaybını göze alarak ileri oynamalı. yok, eğer yeteneği yoksa ve ileri oynamaya çalışıyorsa o zaman da takımdan kesilmeli. galatasaray "madem yeteneğin yok o zaman onu deneme" denecek bir yer olamaz. her oyuncu mevkisinin gerektirdiği temel özellikleri bünyesinde barındırmak zorunda. galatasaray orta saha oyuncusu ileriye pas atmak zorunda. bu yeteneği yoksa oynamayacak. ama varsa da başta taraftarlar olmak üzere o yeteneğini kullanması için teşvik edilecek. yani bence doğrusu bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın